Таємний інгредієнт для вашої ідеальної вівсянки: що варто додати
Таємний інгредієнт для вашої ідеальної вівсянки: що варто додати

Таємний інгредієнт для вашої ідеальної вівсянки: що варто додати

Новий тренд у харчуванні швидко поширюється TikTok і здобуває популярність серед користувачів – це запечена вівсянка! Це чудовий варіант для здорового сніданку.

Однак найбільше уваги привертає один важливий компонент, який часто додають до страви – пюре з банану. У багатьох рецептах TikTok радять використовувати цілий банан на одну порцію запеченого вівса, щоб отримати всі корисні елементи цього фрукта. Як зазначає eatthis.com, додавання банана до каші надає страві унікальний смак і користь для організму.

Отже, якщо ви шукаєте спосіб зробити свій сніданок кращим, спробуйте додати банан до вашої вівсянки та випробуйте цей популярний рецепт запеченої вівсянки.

Чому банан є ідеальним доповненням до вівсянки?

Почнемо з харчової цінності цього фрукта. Банани містять фруктозу та натуральний цукор. Додавши банан до запеченої вівсянки, ви забезпечите солодкість страви без потреби додавати цукор – це перша очевидна перевага.

Другий плюс бананів – їх висока поживність. Один середній банан забезпечить вашу вівсянку 12% від денної потреби в калії (приблизно 422 мг), а також додасть 3 грами клітковини. До того ж, банан містить вітамін C, B-6 і магній.

Третя перевага банана – його вміст пектину. Пектин допомагає страві загуснути, тому додавання банану до вівсянки не лише підсилить її смак, але й додасть густоти, що створює текстуру, подібну до бананового хліба.

Як правильно додавати банани до вівсяної каші?

Ключ до смачної запеченої вівсянки полягає у ретельному змішуванні всіх інгредієнтів перед запіканням. Готова страва нагадуватиме невеличкий торт на сніданок, але при цьому залишатиметься корисною та поживною.

Ось список продуктів, які вам знадобляться:

  • 1/2 склянки вівсянки
  • 1 банан
  • 1 яйце
  • 1/4 склянки вівсяного молока
  • 2 столові ложки меду
  • 2 столові ложки арахісового масла
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • Дрібка морської солі

Для приготування змішайте всі інгредієнти і викладіть суміш у маленьку форму для запікання. Випікайте в духовці при температурі 175°C протягом 22 хвилин. Після готовності додайте свіжі фрукти зверху та насолоджуйтеся смачним і корисним сніданком!

Раніше OBOZ.UA розповідав, як вівсянка допомагає схуднути. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader