Якщо для того, щоб приготувати ковбаски, ви просто викладали їх на пательню та чекали певну кількість часу, знайте – ви робити це неправильно. Як виявилось, існують певні секрети приготування цієї страви, яка чудово підходить до сніданку та в якості основної.
Джефф Бейкер, який колись готував для королеви Єлизавети II , сказав, що більшість людей роблять три поширені помилки, готуючи ковбаски. Тому він розповів Mirror декілька основних трюків під час їх приготування.
Дайте ковбасі відпочити
Не викладайте кобаски відразу після холодильника на пательню або у каструлю. Дайте їм відпочити і досягти кімнатної температури. Тільки там вам вдасться уникнути тріскання шкірки та досягти рівномірного приготування.
Поміщаємо на холодну пательню
Для приготування використовуйте холодну пательню і товстим плоским дном. Викладіть на неї ковбаски та ввімкніть слабкий або середній нагрів. Цей метод допоможе уникнути прилипання ковбасок до площини сковорідки, а також розриву їх оболонки.
Додаємо масло
Перед початком приготування ковбасок викладіть на пательню чайну ложку качиного або гусячого жиру. дозволить отримати найкращий смак ваших ковбас. Обсмажте ковбаски, а зайвий жир просто злийте.
Смажимо окремо
Ковбаски на пательні не повинні торкатись одна одної. Завдяки цьому вам вдасться досягти рівномірного кольору страви, а також їх рівномірної просмажки. Зазвичай, на приготування сосисок слід витратити близько 10-12 хвилин.
Дайте відпочити перед подачею
Правильно приготовлена ковбаса повинна мати температуру 70°C і бути твердою на дотик. Після закінчення приготування, ковбаскам слід дати трішки відпочити і лише після цього подавати на стіл.
На OBOZ.UA є багато рецептів ковбасок:
- Ковбаски "Чорізо"
- Німецькі ковбаски
- Ковбаски папероні