Intel розглядає радикальні зміни для виходу з найважчої кризи за свою історію: компанію можуть розділити на частини
Intel розглядає радикальні зміни для виходу з найважчої кризи за свою історію: компанію можуть розділити на частини

Intel розглядає радикальні зміни для виходу з найважчої кризи за свою історію: компанію можуть розділити на частини

Компанія Intel, один із гігантів на ринку мікрочіпів, зараз переживає найважчий період у своїй 56-річній історії. Щоб вийти з цієї кризи, вони співпрацюють з інвестиційними банками, як-от Morgan Stanley і Goldman Sachs,та обговорюють різні варіанти розвитку подій.

Про це повідомляє Bloomberg.

Одним із можливих сценаріїв є розділення компанії на дві частини: одна буде займатися проектуванням чіпів, а інша – їх виробництвом. Також вони розглядають, які заводські проекти можуть бути припинені. Крім того, йдуть розмови про можливі злиття або поглинання інших компаній.

Ці обговорення набули особливої актуальності після того, як цього місяця Intel опублікувала невтішний фінансовий звіт. Через це акції компанії впали до найнижчого рівня з 2013 року. Різні варіанти виходу з кризи планують обговорити на засіданні ради директорів у вересні.

Акції Intel трохи піднялися на 1,9% у п’ятницю, але загалом за цей рік вони впали на 60%. Для порівняння, індекс напівпровідників у Філадельфії зріс на 20%.

Хоча серйозні рішення ще не прийняті, ситуація в компанії залишається напруженою. Представники Intel поки що не коментують ці обговорення, як і їхні фінансові консультанти.

Одним із можливих кроків є продаж або відділення підрозділу фабрик, які займаються виробництвом чіпів для інших компаній. Це було б суттєвим зміщенням курсу, оскільки генеральний директор Intel, Пет Гелсінгер, вважав цей бізнес ключовим для відновлення позицій компанії серед лідерів ринку. Однак, швидше за все, Intel намагатиметься уникнути таких радикальних кроків і замість цього скоротить свої плани з розширення.

Пет Гелсінгер, який повернувся до Intel у 2021 році, прагне відновити технологічну перевагу компанії. Але його плани виявилися занадто амбітними, і Intel змушена зменшувати свої витрати, включаючи скорочення близько 15 тисяч робочих місць і припинення виплат дивідендів.

Додатково до цих труднощів директор Ліп-Бу Тан нещодавно раптово покинув раду директорів через зайнятість. Це стало ударом для компанії, оскільки Тан був одним із небагатьох директорів із значним досвідом у галузі.

Джерело матеріала
loader
loader