Через 13 днів після атаки: нафтобаза в Пролетарську продовжує горіти
Через 13 днів після атаки: нафтобаза в Пролетарську продовжує горіти

Через 13 днів після атаки: нафтобаза в Пролетарську продовжує горіти

Поруч із цистернами з паливом, як видно на опублікованих кадрах, продовжує поширюватися густий чорний дим. Згорілими або пошкодженими виглядають близько 20 резервуарів, зазначили журналісти.

У Ростовській області навіть через 2 тижні спостерігаються наслідки атаки безпілотників. На 13-й день у мережі з'явилися нові супутникові знімки, опубліковані "Радіо Свобода".

Мова про нафтобазу Росрезерву в Пролетарську, яка постраждала після ударів безпілотників. На супутниковому знімку, зробленому 30 серпня, можна помітити дим поруч із резервуарами з паливом.

ЗМІ показали супутникові знімки з нафтобази в Пролетарську через 13 днів після атаки
Фото: Радіо Свобода

"Від кількох резервуарів із паливом, як і раніше, йде дим, проте його щільність ще більше знизилася. Згорілими або пошкодженими виглядають майже 20 резервуарів, кожен з яких вміщає 500 кубічних метрів палива", — ідеться в повідомленні.

На опублікованому ролику також можна порівняти кадри, зроблені в попередні дні в районі нафтобази в Пролетарську. 28 і 29 серпня з російського об'єкта в Ростовській області все ще йшов дим.

Нагадаємо, нафтобаза в Пролетарську загорілася рано вранці 18 серпня після атаки БПЛА. Постраждали 49 пожежників, частину з яких відправили авіацією до Санкт-Петербурга і Ростова-на-Дону. 21 серпня палаючий НПЗ відвідали навіть священики з іконою "Неопалима Купина", яка нібито має запобігати пожежам.

23 серпня повідомлялося, що після початку пожежі на НПЗ, у Пролетарську сталася ще одна пожежа. Загорівся сухий очерет і вогонь перекинувся на будинки, перш ніж його загасили, вигоріла ціла вулиця. Місцеві жителі підозрюють "диверсантів" і "шпигунів".

27 серпня повідомлялося, що з'явилися нові супутникові знімки з Ростовської області, де продовжує горіти НПЗ. Судячи з того, як припускають журналісти, що два осередки пожежі розташовані на досить великій відстані один від одного, 23 серпня міг бути завданий ще один удар по стратегічному об'єкту РФ.

Теги за темою
пожежа
Джерело матеріала
loader