Торгівля різко обвалилася: велика країна Азії скорочує товарообіг із Росією
Торгівля різко обвалилася: велика країна Азії скорочує товарообіг із Росією

Торгівля різко обвалилася: велика країна Азії скорочує товарообіг із Росією

Товарообіг між Росією та Південною Кореєю значно скоротився. За перше півріччя 2024 року він упав майже на третину порівняно з тим же періодом 2023-го. Причина – дія санкцій.

"Санкції колективного Заходу, до яких приєдналася Республіка Корея, негативно впливають на динаміку, структуру російсько-південнокорейської торгівлі. Зберігається тенденція скорочення двостороннього товарообігу", – нарікають росЗМІ.

Зокрема, наголошується, споживання Південною Кореєю нафтопродуктів із РФ залишається на вкрай низькому рівні – при тому, що з грудня 2022 року країна перестала ввозити сиру нафту. Також значно скоротився обсяг імпорту кам'яного вугілля – на 59% у січні–липні.

"З початку року влада Південної Кореї також активно розширює експортні обмеження. У лютому до списку заборонених до ввезення в РФ товарів додалися 682 позиції, що в результаті охопило майже половину (близько 46%) імпорту з країни в грошах. Під заборону потрапили, наприклад, автомобілі дорожчі за 50 тис. доларів, металоконструкції, обладнання для будівництва та нафтогазової промисловості", – повідомляють росіяни.

Банки Грузії та Казахстану не будуть проводити перекази через російську платіжну систему

Водночас, нещодавні санкції США відчутно вдарили у фінансовий сектор Росії. Зокрема, через обмеження, низка банків Грузії та Казахстану призупинила перекази через її платіжну систему "Золота Корона". За інформацією самих банків, призупинення співпраці зумовлене "додатковими перевірками щодо зв’язку з санкційними особами з метою дотримання міжнародних економічних санкцій".

Нагадаємо: напередодні Дня Незалежності України США застосували персональні санкції до 400 фізичних та юридичних осіб – російських підприємств та компаній із третіх держав (Китай, ОАЕ та інші). Як повідомив Пишний, до цього переліку партнери включили одразу три російських компанії – одних із найбільших провайдерів програмного забезпечення та ІТ-рішень для банків та фінансового сектору:

  • "Діасофт" – один із розробників Системи передачі фінансових повідомлень Центробанку РФ, щодо якої запроваджено секторальні санкції ЄС;
  • "ЦФТ" – один із найбільших провайдерів ІТ-послуг для фінсектору в рф, співпрацює з Центробанком РФ, є розробником російської платіжної системи "Золота Корона";
  • АТОЛ – постачальник платіжних рішень, виробник pos-терміналів, пов’язаний із сервісом Sigmapay для розрахунків росіян у Туреччині.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас через міжнародні санкції великі російські промислові підприємства будуть змушені вже через пару місяців зупинити виробництво. Рятувати компанії від банкрутства відмовився навіть найбільший союзник РФ – Китай.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader