Зі слив можна закрити не просто компот на зиму, а й приготувати смачний десерт в шоколаді. Така закрутка чудово зберігається, як і решту консервації. А для того, щоб зробити такий смаколик, вам знадобиться всього 4 простих інгредієнти.
Ідея приготування слив у шоколаді на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Дарини з ніком recepti dariko в Instagram. Зі слив потрібно видалити кісточки.
Інгредієнти:
- слива – 2 кг.
- цукор – 1 кг.
- какао – 5 ст.л.
- ванільний цукор – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Сливи помити, просушити, видалити кісточки.
2. Засипати половиною цукру.
3. Залишити на 4 години.
4. Всипати цукор, поставити на невеликий вогонь.
5. Дочекатись, поки розійдеться цукор, всипати какао.
6. Варити годину на маленькому вогні, періодично помішуючи.
7. За 10 хвилин до готовності додати ванільний цукор.
8. Розлити гарячим по стерильним банкам.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані сливи з кісточкою на зиму
- Наливка зі сливи на спирту
- Цукати зі сливи