Росія захищає Кримський міст виставковим ППО "Панцир-С1М": фото
Росія захищає Кримський міст виставковим ППО "Панцир-С1М": фото

Росія захищає Кримський міст виставковим ППО "Панцир-С1М": фото

Росія розміщує на Керченському мосту виставковий зразок ППО "Панцир-С1М".

Нещодавно Telegram-канал "Кримський вітер" опублікував фотографії, на яких видно розміщення зенітно-ракетного гарматного комплексу (ЗРПК) "Панцир-С1" безпосередньо на Керченському мосту.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко прокоментував цю ситуацію і звернув увагу на кілька цікавих аспектів.

За словами експерта, на фото з Керченського мосту зображений "Панцир-С1М" — унікальний зразок, який наразі не є серійним виробом для російських збройних сил. Цей зенітний комплекс, який був розроблений переважно для експорту до країн з "спекотним" кліматом, відрізняється специфічним пустельним камуфляжем.

"Цей ЗРПК "Панцир-С1М" є виставковим зразком, який пропонували здебільшого на експорт у "спекотні" країни, тому в нього специфічний пустельний камуфляж. Саме цю машину було виставлено на форумі "Армія-2021", а потім вона мандрувала виставками і демонструвалася на парадах.

Це може вказувати на те, що російська оборонна промисловість не в змозі компенсувати втрати і задовольнити всі потреби своєї армії.

"Тепер, ось, "охороняє" Керченський міст... А, що, крім виставкових екземплярів, інші "панцири" закінчилися? Ні, не закінчилися. Не може закінчитися те, виробництво чого — є. Але те, що РОВ не можуть своїм виробництвом компенсувати втрати і повністю закрити потреби — факт," — зазначив експерт.

Нагадаємо, Сили оборони України розробили план для повернення Криму під контроль України та знищення Кримського мосту.

  • Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР
  • Окупанти будують біля Кримського мосту невідомий об'єкт: у ЗСУ відреагували
  • Росіяни терміново укріплюють оборону Кримського моста через активність ЗСУ на фронті: партизани показали відео
Джерело матеріала
loader
loader