Ідеальний десерт: простий рецепт домашніх кексів від переможниці "Мастер Шеф" Глінської
Ідеальний десерт: простий рецепт домашніх кексів від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Ідеальний десерт: простий рецепт домашніх кексів від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Переможниця та екс-суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати домашні мафіни з ягодами та хрусткою крихтою.

Рецепт дуже простий та універсальний, ягоди можна додавати різні, або ж взагалі робити мафіни без них. Для приготування мафінів "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (у розрахунку на 12 шт.):

  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 100 г
  • олія рафінована - 100 г
  • борошно - 200 г
  • розпушувач - 5 г
  • кефір або білий йогурт без цукру - 100 г
  • ванільний цукор - за бажанням
  • малина (свіжа чи заморожена) - 70 г
  • лохина (свіжа чи заморожена) - 70 г

Крім того, для хрусткої крихти нам знадобиться:

  • борошно - 50 г
  • цукор - 50 г
  • вершкове масло - 30 г

Щоб приготувати тісто для мафінів, спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує яйця з цукром, ванільним цукром, олією та кефіром або білим йогуртом. Після цього додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто до однорідності.

У кінці додаємо до тіста свіжі або заморожені (розморожувати їх не потрібно) ягоди та перемішуємо тісто лопаткою.

Для хрусткої крихти "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує в мисці борошно з цукром, далі додає холодне вершкове масло, нарізане на кубики, та швидко розминає пальцями до стану крихти.

Тісто з ягодами "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає в форми для мафінів, заповнюючи їх на 2/3 висоти, а зверху посипає крихтою.

Випікати мафіни треба в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин (найкраще підійде режим нижнього підігріву + конвекція або просто конвекція).

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader