Баклажани з квасолею на зиму: простий та смачний рецепт закуски
Баклажани з квасолею на зиму: простий та смачний рецепт закуски

Баклажани з квасолею на зиму: простий та смачний рецепт закуски

Усі просять цей салат з баклажанів та квасолі

Баклажанів з квасолею на зиму можна наготувати дуже багато. Ця закуска чудово зберігається в шафі, а баночка консервації врятує у будь-яких випадках — це і салат, і закуска, і навіть гарнір, якщо розігріти. І найголовніше, що це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Баклажани - 2 кг.
  • Квасоля - 500 г.
  • Помідори - 1 кг. 
  • Часник - 2 головки.
  • Солодкий перець - 500 г,
  • Морква - 500 г,
  • Цибуля - 500 г.
  • Оливкова олія - 200 мл.
  • Цукор - 7, 5 ст. л..
  • Сіль - 2 столові ложки.
  • Оцет - 4 столові ложки.

Як приготувати салат з квасолі та баклажанів на зиму

  • Замочуємо квасолю на ніч. Відварюємо орієнтовно 30 хвилин.
  • Готуємо баклажани —  миємо, нарізаємо та кладемо у холодну воду із сіллю на пів години.
  • Цибулю, моркву та перець шинкуємо  будь-яким способом. З помідорів видаляємо шкірку, нарізаємо. Часник дрібно ріжемо або давимо пресом для часнику.
  • Помідори перекладаємо у місткість, ставимо на плиту. Після кипіння вливаємо олію, солимо, додаємо цукор та додаємо нашинковані моркву, перець, та цибулю. Баклажани після того, як злили воду також додаємо у місткість. Варимо на середньому вогні не менше 30 хвилин, потім закладаємо квасолю і тушкуємо ще 15 хвилин.
  • Після цього закладаємо все в простерилізовані банки та закочуємо.
  • Перевертаємо банки догори дном, накриваємо ковдрою, рушником до повного охолодження. Після цього прибираємо в темне місце.

 

Джерело матеріала
loader
loader