Google знайшла спосіб підвищити швидкодію Android
Google знайшла спосіб підвищити швидкодію Android

Google знайшла спосіб підвищити швидкодію Android

Компанія Google розповіла, що дасть Android-розробникам можливість переключитися зі звичного 4-кілобайтного розміру сторінок на 16-кілобайтний.
Для простих користувачів це виллється у збільшення продуктивності застосунків на 5-10% — правда, вони використовуватимуть приблизно на 9% більше оперативної пам'яті.

Розмір сторінки — це, простими словами, кількість одиниць пам'яті, якими процесор може керувати одночасно. Довгий час цей параметр Android становив 4 КБ через обмеження чипів, що встановлюються на смартфони. Але нові процесори підтримують розмір сторінки 16 КБ і тепер розробники зможуть це використовувати.

Google не тільки розширить максимальний розмір сторінок, але й випустить інструменти розробки та емулятори із підтримкою 16 КБ. За словами компанії, рядовий користувач помітить поліпшення як відео, продуктивність ігор та плавність роботи застосунків.

Втім, зміни не відбудуться відразу. Спочатку розробникам належить додати до своїх програм підтримку 16-кілобайтних сторінок, а також навчитися використовувати нові інструменти. А оскільки не всі сучасні пристрої підтримують такий розмір, деякі автори програм для Android можуть віддати перевагу поки не переходити на нього, а почекати до кращих часів.


Джерело матеріала
loader
loader