Росія підняла в повітря 11 бортів Ту-95МС: чи були пуски ракет
Росія підняла в повітря 11 бортів Ту-95МС: чи були пуски ракет

Росія підняла в повітря 11 бортів Ту-95МС: чи були пуски ракет

В Україні під ранок 26 серпня оголосили повторну повітряну тривогу через загрозу російських ракетних ударів, адже у країні-агесорі злетіли в повітря 11 бомбардувальників Ту-95МС. У цей час окупанти вже атакували наші регіони групами дронів-камікадзе.

Про подвійну небезпеку повідомили в Повітряних силах ЗСУ. В обласних військових адміністраціях теж закликали громадян не ігнорувати сирени та пройти до укриттів.

"Увага! В повітряному просторі РФ зафіксовано активність 11 бортів Ту-95МС! У разі ракетної загрози та пусків крилатих ракет повідомимо додатково. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!" – заявили в ПС.

За даними моніторингових каналів, станом на 04:30 на території держави-терориста зафіксували зліт 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які є носіями ракет. Зокрема, шістьох із аеродрому "Оленья", чотирьох із "Енгельса" та одного з "Дягілєво".

Якщо це бойовий виліт, то вихід літаків на рубежі Саратовської, Волгоградської областей РФ і Каспійського регіону, звідки ворог зазвичай атакує ракетами Україну, очікувався приблизно в межах 05:50 по 07:50.

"Відповідно, запуск ракет Х-101/55 та їхнє можливе входження у повітряний простір України ймовірні починаючи з 06:30", – зазначив Telegram-канал monitor war.

Станом на 05:20 повітряну тривогу було оголошено в більшій частині Україні, крім Одещини, Вінниччини та західних регіонів. На межі низки областей продовжували кружляти "Шахеди". А по прифронтових регіонах окупанти запускали КАБи.

Росія підняла в повітря 11 бортів Ту-95МС: чи були пуски ракет

Як повідомляв OBOZ.UA, авіаексперт Анатолій Храпчинський вказав на неможливість вирахувати, скільки ще ракет ворог може запустити по Україні, оскільки Росія не має чіткої постійної кількості ракет, які б виготовлялися в певний період. Серійне виробництво в агресора не налагоджене – він має ситуативну роботу, яка залежить від отримання певних комплектуючих.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader