Meta припиняє плани щодо розробки висококласного конкурента Vision Pro
Meta припиняє плани щодо розробки висококласного конкурента Vision Pro

Meta припиняє плани щодо розробки висококласного конкурента Vision Pro

Meta припиняє розробку високоякісної гарнітури змішаної реальності, щоб конкурувати з Apple Vision Pro, повідомляє The Information . Це незважаючи на останні новини про те, що гарнітура під кодовою назвою La Jolla з’явиться десь у 2027 році .

Згідно з The Information , Meta вже почала розробку гарнітури La Jolla в листопаді, але минулого тижня попросила співробітників припинити роботу над пристроєм. Рішення було частково пов’язане з тим, що гарнітура La Jolla використовувала дорогі дисплеї MicroOLED.

Цей крок свідчить про те, що Meta загалом може погано ставитися до ідеї преміум-VR. Імовірно, метою було утримати вартість гарнітури нижче 1000 доларів, що виглядало дедалі складніше, враховуючи, наскільки дорогим може бути виробництво MicroOLED. Справа ускладнюється тим, що Vision Pro за 3500 доларів не справляє впливу на клієнтів і розробників, що викликає сумніви щодо того, чи є взагалі апетит до висококласного конкурента. Також не допомагає те, що Quest Pro , який стартував за 1499 доларів, був погано оцінений і швидко зник з уваги.

Офіційно, однак, Meta, здається, применшує рішення скасувати La Jolla.

«Ми постійно розробляємо багато прототипів. Але ми не запускаємо їх усіх у виробництво», — опублікував на Threads технічний директор Meta Ендрю Босуорт , посилаючись на новини. «Ми рухаємося вперед з одними, ми пропускаємо інші. Такі рішення приймаються постійно, і історії, засновані на балачках про одне індивідуальне рішення, ніколи не дадуть реальної картини».

Незважаючи на це, у Meta все ще є плани щодо нових гарнітур і технологій змішаної реальності в найближчому майбутньому. Раніше The Verge повідомляв , що більш доступна гарнітура Quest під кодовою назвою Ventura може вийти пізніше цього року. У подібному ключі Meta, як повідомляється, продемонструє нові окуляри AR наступного місяця на своєму заході Meta Connect. Так само, за чутками, стандартна та преміум-версія Quest 4 з’явиться десь у 2026 році .

Джерело матеріала
loader
loader