Ікра з баклажанів по-одеськи: рецепт найсмачнішої літньої закуски
Ікра з баклажанів по-одеськи: рецепт найсмачнішої літньої закуски

Ікра з баклажанів по-одеськи: рецепт найсмачнішої літньої закуски

Ікра з баклажанів – одна з найсмачніших і найлегших закусок, які готуються дуже просто. Достатньо лише запекти овочі, а саме баклажани, перець і помідор, дуже дрібно порізати, додати часник та спеції.

Ікра з баклажанів

Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже смачної ікри з баклажанів, із солодким перцем, цибулею та часником.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • Баклажан 3 шт
  • Солодкий перець 3 шт
  • Помідор 3 шт
  • Цибуля 1 шт
  • Часник 2-3 зуби.
  • Гострий перець 1/2 шт
  • Олія 1 ст.л (раніше додавали смажену соняшникову)
  • Сіль та чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Овочі запікайте на вугіллі або в духовці, на вугіллі буде ароматніше.

Запечені овочі

2. Накрийте їх плівкою або помістіть у пакет, щоб легко очистити від шкіри.

3. Всі овочі наріжте ножем, щоб відчувався кожен шматочок, заправте олією, сіллю та перцем. Залишіть на 30 хвилин настоятися і можна їсти!

Готова ікра

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Запіканка з баклажанів
  • Мусака з баклажанами
  • Баклажани з горіхами та кінзою
Джерело матеріала
loader