Батареї не зашкодить: як часто за день можна заряджати смартфон
Батареї не зашкодить: як часто за день можна заряджати смартфон

Батареї не зашкодить: як часто за день можна заряджати смартфон

Смартфони стали невід’ємною частиною нашого життя, однак багато хто й досі вірить популярним міфам щодо частоти зарядки. Найпоширеніша,помилка, кажуть експерти, – це довготривала "нічна" зарядка смартфона. Краще не ставити гаджет на зарядку на ніч, особливо не варто робити це регулярно.

Звісно, в умовах відключень електроенергії проблема підзарядки телефону перейшла в розділ нагальних. Фахівці розповіли, як часто можна заряджати смартфон, щоб не нашкодити батареї.

Постійна зарядка до 100 відсотків може бути шкідливою для сучасних літій-іонних акумуляторів. Експерти наголошують: якщо заряджати максимум до 80 відсотків, батарея прослужить набагато довше.

Основні поради, які допоможуть збільшити термін експлуатації акумулятора, полягають і в тому, щоб не класти смартфон перед сном під подушку, не допускати перегріву чи частих циклів зарядки.

Батареї не зашкодить: як часто за день можна заряджати смартфон

Для економії варто використовувати режим енергозбереження, за можливості вимикати інтернет і геолокацію. Застосунки, залишені у фоновому режимі, "забирають" заряд батареї, тому варто закривати всі програми та додатки, якими ви не користуєтеся.

Зазвичай смартфон заряджають раз на день – і це нормальний показник. Якщо ж ви заряджаєте гаджет більше двох разів на день, це може бути сигналом про проблеми.

Різкі перепади температури негативно впливають на роботу акумулятора. Слід пильнувати, щоб на смартфон не потрапляли прямі сонячні промені та не ставити смартфон на зарядку в занадто холодному приміщенні.

Негативно позначитися на роботі акумулятора можуть і неякісні зарядні пристрої, тому потрібно використовувати тільки оригінальні зарядки.

Відкладіть месенджери, перегляд відео та ігри під час заряджання телефону – це також шкодить батареї. Крім того, так смартфон зарядиться швидше.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чи можна часто підзаряджати смартфон, коли батарея ще не сіла.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader