Штучний інтелект з Китаю за 15 000 грн. Огляд смартфона Oppo Reno12 FS 5G
Штучний інтелект з Китаю за 15 000 грн. Огляд смартфона Oppo Reno12 FS 5G

Штучний інтелект з Китаю за 15 000 грн. Огляд смартфона Oppo Reno12 FS 5G

OPPO Reno12 FS 5G представили буквально недавно. Смартфон виділяється адекватним середнім цінником та наявністю штучного інтелекту. Та чи цінно таке в подібному форматі, що він може та наШІя оце все взагалі потрібно? Розберемося в цьому далі.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Штучний інтелект з Китаю за 15 000 грн. Огляд смартфона Oppo Reno12 FS 5G - Фото 1

Зміст

  • 1 Комплектація смартфона
  • 2 Дизайн OPPO Reno12 FS 5G
  • 3 Дисплей OPPO Reno12 FS 5G
  • 4 Апаратна частина
  • 5 Камера OPPO Reno12 FS 5G
  • 6 Можливості OPPO Reno12 FS 5G
  • 7 Автономність
  • 8 Висновок

Комплектація смартфона

У коробці зі смартфоном ви знайдете повний набір: інструкцію, зарядний пристрій, кабель, та головне — це комплектний чохо, він силіконовий.

Дизайн OPPO Reno12 FS 5G

Не можу сказати, що Reno12 вирізняється стильним і сучасним дизайном. Смартфон доступний у двох кольорах: Olive Green та Amber Orange. Проте чомусь товщина залежно від кольору відрізняється. Модель має товщину 7,69 мм у зеленому варіанті та 7,76 мм у помаранчевому, а важить всього 187 г. Корпус смартфона виготовлений з пластику, що робить його легким, але міцним.

Однією з особливостей є круглий блок камер, який називається «Cosmo Ring Design» і містить Halo Light — підсвітку, яка може синхронізуватися з музикою або сигналізувати про сповіщення. Блок камер виконаний в круглому дизайні, бо розробники надихалися класичними наручними годинниками — чому, не зрозуміло. Сумнівне рішення, бо я б не сказав, що це виглядає як щось стильне. Здається мода на масивність та великі деталі вже пройшла. Дизайн самого корпусу також під питанням, бо форма з заокругленими кутами та самі грані явно скопійовані з популярного бренду.

На правій стороні корпусу розташовані кнопки живлення та регулювання гучності. У нижній частині розміщено роз’єм USB-C для зарядки та передачі даних, динамік та мікрофон. Пристрій підтримує два слоти для nano-SIM карт та слот для карти пам’яті, що дозволяє розширити внутрішню пам’ять. Відбиток пальця зчитується за допомогою сенсора, вбудованого в дисплей. Працює справно.

Смартфон також має захист від пилу та води за стандартом IP64 та 5 зірок за результатами випробувань SGS на ефективність захисту в різних ситуаціях.

Oppo Reno12 FS 5G

Дисплей OPPO Reno12 FS 5G

Reno12 FS 5G оснащений 6.67-дюймовим FHD+ AMOLED дисплеєм з роздільною здатністю 1080×2400 пікселів та щільністю пікселів 395 PPI. Цей екран підтримує частоту оновлення до 120 Гц. Дисплей також має частоту відгуку сенсора 240 Гц, що робить його ідеальним для геймерів, а максимальна яскравість складає 600 ніт, що дозволяє комфортно користуватися телефоном навіть на вулиці при яскравому сонячному світлі.

Попри високі технічні характеристики, ширяться чутки про певні недоліки дисплея. Основною скаргою є перенасиченість кольорів, яка іноді робить зображення занадто яскравими та нереалістичними. Я такого не помітив. Тож якщо забути про чутки, дисплей нормальний.

Oppo Reno12 FS 5G

Апаратна частина

OPPO Reno12 FS 5G працює на платформі MediaTek Dimensity 6300, яка славиться хорошою енергоефективністю і продуктивністю. Цей процесор отримав енергоефективність на 10% у порівнянні з попереднім поколінням. Однак, попри всі переваги, є декілька недоліків. MediaTek Dimensity 6300 є хорошим процесором для бюджетних моделей, але не відповідає очікуванням для смартфонів середнього класу. Він встановлюється у смартфонах, які коштують в 1,5 рази дешевше за OPPO Reno12 FS 5G. Цей процесор не тягне такі ігри, як PUBG на високих налаштуваннях графіки, і навіть має обмеження, які не дозволяють спробувати ці налаштування. Геймерам варто звернути увагу на цей аспект, оскільки для вимогливих ігор цей смартфон не є оптимальним вибором​.

Смартфон доступний у конфігурації з 12 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ постійної пам’яті, а також підтримує технологію OPPO RAM Expansion, яка додає до 12 ГБ віртуальної оперативної пам’яті. Смартфон підтримує всі сучасні стандарти зв’язку, включаючи 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 і NFC.

Але з негативних моментів також було зафіксовано випадки перегрівання при інтенсивному використанні, тобто під час довгої гри або монтажу відео довше ніж на 5 хвилин. Якщо це буде повторюватись постійно, то це може вплинути на загальну продуктивність та комфорт використання смартфона. Тож, якщо ви шукаєте смартфон для важких завдань, варто розглянути інші варіанти.

Камера OPPO Reno12 FS 5G

Основна камера у смартфона складається з трьох модулів. Перший на 50 Мп зі світлосилою f/ 1.8, другий на 8 Мп зі світлосилою f /2.2 та третій на 2 Мп зі світлосилою f/ 2.4.
Як у більшості камера в цій категорії у світлу пору ви отримаєте хороше фото, як на основний модуль, так і ширококутний. Є тут і портретний режим, його робота на ваших екранах. В темну пору помітно незначні шуми, але фото все одно привабливе. Якщо увімкнути нічний режим, тоді проблем з якості у вас не буде.

Фронтальна камера на 32 мп зі світлосилою f/ 2.4. Селфі у світлу пору на цю камеру можна зробити дійсно непогані. Звичайно, якщо придивитись до фото ближче можна побачити незначні шуми, але не впевнений що це хтось буде робити. Є портретний режим, працює непогано та без помилок. В темну пору з’являються шуми, і помітно як шумодав пробує їх прибрати.

Oppo Reno12 FS 5G

Можливості OPPO Reno12 FS 5G

За словами розробників, вони прагнули зробити технології штучного інтелекту доступними для більшої кількості користувачів. Тож цей смартфон пропонує цілий ряд інноваційних можливостей штучного інтелекту.

Функція AI Eraser 2.0 дозволяє видаляти людей, тварин або предмети з фону, заповнюючи простір навколо них природним чином. Це зручно для створення чистих та професійних знімків без зайвих елементів. AI Smart Image Matting 2.0 дозволяє вирізати з фото не лише один, а й кілька об’єктів і зберігати їх як наліпки.

AI Studio перетворює звичайні портрети на унікальні цифрові аватарки. AI Recording Summary може обробляти голосові записи та витягувати ключову інформацію в зручні для читання тексти.

А також AI LinkBoost у поєднанні з антеною з круговим охопленням 360° покращує приймання сигналу та оптимізує вибір мережі. Це підвищує якість зв’язку та швидкість обміну даними в мережі, зменшуючи буферизацію відеодзвінків і підвищуючи точність визначення місцеперебування при навігації. У своєму рекламному ролику Oppo показали ситуацію, ніби-то всі навколо без зв’язку, а цей смартфон все одно в мережі. Не впевнений в цьому, адже змоделювати ситуацію й перевірити це в студії важко.

Загалом функції наче й цікаві, і корисні. Може хтось навіть користувався б ними щодня, але лише заради них купувати смартфон не варто.

Oppo Reno12 FS 5G

Автономність

Reno12 FS 5G оснащений акумулятором ємністю 5000 мАг. Завдяки такому обсягу та енергоефективному процесору вдалося досягти хорошої автономності в майже два дні. Але це за умови, що ви не будете годинами сидіти в соцмережах та дивитись відео. Інакше його вистачить годин на 15. Компанія навіть проводила тест і при презентації смартфона зазначила, що безперервний перегляд TikTok розрядить акумулятор зі 100 до 0% за 14 годин. Словом, це не так вже й погано. що робить його чудовим вибором для активних користувачів соціальних мереж.

Також, виробник зазначає, що акумулятор підтримує оптимальну продуктивність протягом чотирьох і більше років використання. Це підтверджується 50-місячним тестом акумулятора на безперебійну роботу.

Особливістю цього смартфона є підтримка швидкої зарядки SUPERVOOC TM Flash Charge потужністю 45 Вт, яка дозволяє повністю зарядити акумулятор за 71 хвилину. 10-хвилинна зарядка може забезпечити понад 7 годин відтворення музики або понад 6 годин розмов. Але ж погодьтесь, 45 Вт і 71 хв на зарядку — це не так вже й швидко в сучасному світі. У мене не раз були смартфони на огляді, які можна повністю зарядити за 30-40 хвилин, а то й 20. От це і є швидка зарядка. Тож не сперечаюсь, автономність хороша, але заряджається смартфон довго.

Oppo Reno12 FS 5G

Висновок

Словом, Oppo Reno12 FS 5G має відверті недоліки, на які не варто закривати очі. З одного боку, він має гарний дисплей практично без нарікань, але з іншого — заслабкий процесор. Дійсно можна було обладнати смартфон кращим чипом. Також він отримав багато функцій ШІ для редагування та створення фото і відео, але для професійного створення контенту він не підійде, бо знову ж таки, заслабкий процесор.

Обробка фото це одне, але монтаж буде значно знижувати продуктивність смартфона. Проблем не буде лише якщо ви монтуєте відео по 1 хвилині. Також тут адекватна автономність, але «швидка зарядка» не така вже й швидка. Тож за ці гроші можна придбати кращий варіант, або ж знайти модель зі схожим функціоналом, але дешевше. Реальних переваг, які б перекрили недоліки, на жаль немає.

Джерело матеріала
loader
loader