Польські військові пошкодили цивільний будинок під час навчальних стрільб
Польські військові пошкодили цивільний будинок під час навчальних стрільб

Польські військові пошкодили цивільний будинок під час навчальних стрільб

Під час навчальних стрільб на полігоні в польському Оржиші військові випадково пошкодили цивільну будівлю, розташовану неподалік від полігону. Інцидент стався в ході союзницьких навчань, але постраждалих немає, повідомляє Головне командування Збройних сил Польщі у соцмережі Х.

Інцидент стався під час навчань батальйонної бойової групи, снаряд влучив у житловий квартал у Бемово-Піска.

Минулої ночі на полігоні Бемово-Піске Оржиського полігону, під час союзницьких стрільб за участю румунських солдатів, рикошетом було пошкоджено будівлю, розташовану неподалік від полігону

– йдеться у повідомленні Головного командування.

Обставини інциденту з’ясовує військова поліція. Наразі немає інформації про те, чи були в будинку люди під час інциденту, проте відомо, що постраждалих немає. Головне командування запевняє, що збитки будуть відшкодовані.

Днями учбовий Центр підготовки Сухопутних військ в Оржиші попередив про проведення військових навчань зі стрільби з бойових боєприпасів. Доступ на полігон заборонений з 19 по 24 серпня. До складу бойової групи батальйону входять солдати зі США, Великобританії, Хорватії та Румунії.

У польському селі Оржехово виявлено загадковий предмет з російськими написами. За попередніми даними, це могла бути метеорологічна куля, але точні обставини інциденту ще з’ясовуються.

Джерело матеріала
loader
loader