Китай значно скоротив імпорт російської нафти
Китай значно скоротив імпорт російської нафти

Китай значно скоротив імпорт російської нафти

Липневий імпорт нафти до Китаю від головного постачальника Росії значно впав.

За даними Reuters, імпорт сирої нафти в Китай з Росії впав у липні на 7,4% в порівнянні з минулим роком, що відповідає загальному зниженню закупівель китайських нафтопереробних заводів, які були стримані низьким попитом на паливо всередині країни.

Згідно з даними Головного митного управління США, минулого місяця поставки російської нафти, в тому числі трубопроводами і морськими суднами, склали 7,46 млн тонн, або 1,76 млн барелів на добу.

Це порівняно з червневими 2,05 млн б/д і 1,9 млн б/д у липні 2023 року.

Загальний обсяг постачання в липні до найбільшого світового імпортера нафти впав до найнижчого рівня з вересня 2022 року, оскільки низька маржа перероблення і низький попит на паливо обмежили роботу державних і незалежних нафтопереробних заводів.

Постачання з Саудівської Аравії, постачальника номер 2, склали 6,41 млн т, або 1,51 млн б/д, що на 13% більше, ніж роком раніше.

Згідно з даними, з початку року обсяги постачання від найбільшого виробника в Організації країн-експортерів нафти склали 46,79 млн тонн, або 1,6 млн барелів на добу, що на 10% менше, ніж торік.

Це поступається російським постачання в 62,58 млн тонн, або 2,14 млн барелів на добу, за той самий період, що на 3% більше, ніж торік.

Імпорт з Малайзії, великого перевалкового вузла для санкційної нафти з Ірану і Венесуели, зріс на 61% в річному обчисленні до 6,21 млн тонн, або 1,46 млн барелів на добу, що зробило цю країну третім найбільшим постачальником в липні.

Імпорт з Малайзії склав 35,68 млн тонн за перші сім місяців року, що на 21% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Минулого місяця Китай не зафіксував жодного імпорту з Ірану або Венесуели.

Постачання з США в липні зросли на 53% в річному обчисленні до 240 000 барелів на добу.

Джерело: Економічна правда

Джерело матеріала
loader
loader