Чому маринад для консервації стає каламутним: ніколи його так не готуйте
Чому маринад для консервації стає каламутним: ніколи його так не готуйте

Чому маринад для консервації стає каламутним: ніколи його так не готуйте

Каламутний маринад у консервації – це розповсюджена проблема, з якою стикаються навіть досвідчені господині. Така закуска точно не буде привабливою і смачною. Тому варто розібратись у причинах і виправити помилки.

Редакція FoodOboz розповість як правильно готувати маринад для консервації, щоб він не був каламутним. Є декілька нюансів, на які потрібно звернути особливу увагу.

Чому маринад для консервації стає каламутним: ніколи його так не готуйте

Не готуйте маринад з кип'ятку

Воду для маринаду потрібно просто довести до кипіння, але не кип'ятити. Спочатку потрібно просто проварити рідину до 5 хвилин, а лише після цього додавати оцет. Таким чином овочі не будуть бродити.  

Не кладіть брудні листя в банку

Чому маринад для консервації стає каламутним: ніколи його так не готуйте

Листя для консервування потрібно не просто промити, а ошпарити окропом. Це потрібно зробити для того, щоб знищити всі потогени, які будуть сприяти псуванню та бродінню маринаду. 

Обирайте правильну сіль для консервування

Чому маринад для консервації стає каламутним: ніколи його так не готуйте

Далеко не всі сіль підходить для консервування. І саме від того, який вид ви оберете, залежить якість вашої заготівлі. Це може бути лише кам'яна або морська сіль.

Як врятувати маринад, який вже став мутним

Маринад, який вже став мутним, можна спробувати врятувати. Для цього рідину потрібно злити з банок. Ємності потрібно добре промити з содою та простерилізувати. Але такий метод може спрацювати в тому випадку, якщо овочі ще не почали псуватись.

Чому маринад для консервації стає каламутним: ніколи його так не готуйте

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні огірки з соєвим соусом
  • Гострі квашені огірки з часником
  • Мариновані огірки з кетчупом
Джерело матеріала
loader