Коли хліб черствіє, їсти його вже неможливо. Тому найчастіше продукт іде у смітник. Але робити це не варто. Є декілька універсальних способів, які допоможуть повернути випічку до життя.
Про те, як можна врятувати черствий хліб, розповів фудблогер з ніком o gorodnik в Instagram. Смак вас приємно здивує.
1. Легко змочіть черствий хліб водою. Можна зробити це під краном, змочивши зовнішню скоринку. Важливо не переборщити — хліб має бути злегка вологим, а не мокрим.
2. Помістити змочений хліб у розігріту до 170-180 градусів духовку на 5-10 хвилин.
Хліб поступово вбере вологу і стане м’якшим, а скоринка знову стане хрусткою.
3. Якщо вже зовсім біда то черствий хліб можна подрібнити у блендері або м’ясорубці, щоб зробити домашні панірувальні сухарі, які можна використовувати для смаження або запікання страв.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Хрусткий домашній хліб
- Домашній хліб без замісу
- Білий хліб в духовці