Вантуз і сантехнік більше не потрібні: як за 10 хвилин позбутися засмічення у ванній та на кухні
Вантуз і сантехнік більше не потрібні: як за 10 хвилин позбутися засмічення у ванній та на кухні

Вантуз і сантехнік більше не потрібні: як за 10 хвилин позбутися засмічення у ванній та на кухні

Як почистити каналізаційні труби за допомогою підручних засобів: прості лайфгаки, які допоможуть швидко позбутися проблеми.

Засмічення в трубах виникає досить часто, це відбувається через накопичення жиру, волосся, мила та побутових відходів. Можна скористатися хімічними засобами, щоб пробити непрохідний затор, а можна впоратися за допомогою народних методів. Розповідаємо, як прочистити каналізаційні труби у ванній та на кухні підручними засобами, якы є в кожному домі.

Як позбутися засмічення у каналізаційних трубах за 10 хвилин

  • Лимонна кислота. Візьміть пакетик лимонної кислоти й розчиніть його у літрі гарячої води. Влийте рідину в каналізаційний отвір і зачекайте 10-15 хвилин. За цей час рідина відпрацює, розчинивши мило та жир, й усуне засмічення. Якщо з першого разу не вдалося пробити затор, процедуру треба повторити.
  • Сода й оцет. Засипте 200 грамів соди в каналізаційний отвір і залийте склянкою оцту, закрийте отвір пробкою. Почекайте 10 хвилин, а потім промийте трубу гарячою водою. Сода й оцет, вступивши в реакцію, виділяють вуглекислий газ, який на відмінно впорається з жиром та милом на стінках труб. Після такої процедури від засмічення не залишиться й сліду.
  • Сода, борна кислота й гаряча вода. Така суміш створить піну з газами, які проштовхнуть пробку зі сміттям. З цією рідиною краще працювати в рукавичках. Треба взяти по 200 грамів соди й борної кислоти, 2 літри гарячої води. У каналізаційну трубу треба засипати соду, борну кислоту й окріп, рідину варто залишити відпрацьовувати на 20 хвилин. Через визначений час змийте суміш гарячою водою. Якщо випадок дуже складний, повторіть процедуру ще раз. Таким способом можна позбутися практично всіх видів засмічень, окрім вати й ганчірок.

Що робити, якщо в унітазі постійно тече вода: 5 простих варіантів вирішення проблеми

Посипте часник цим копійчаним продуктом – і він зберігатиметься до наступного літа

Чому німці не ополіскують посуд від мийного засобу: річ зовсім не в ощадливості

Джерело матеріала
loader
loader