Універсальний заварний крем для різних десертів: покроковий рецепт
Універсальний заварний крем для різних десертів: покроковий рецепт

Універсальний заварний крем для різних десертів: покроковий рецепт

Заварний крем – це надзвичайно смачний повноцінний десерт. Але найчастіше він виступає у якості наповнення до тартів, тарталеток, еклерів, профітролі, тортів тощо.

Приготування цього крему не займає багато часу, але потребує великої уваги. Як правильно готувати заварний крем, в Instagram розповіла фудблогерка з ніком Julia food blog ua.

Універсальний заварний крем для різних десертів: покроковий рецепт

Інгредієнти

  • Молоко – 500 мл
  • Цукор – 100 гр
  • Ванільний цукор – 1 уп
  • Жовток – 3 шт
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр
  • Борошно – 20 гр
  • Вершкове масло охолоджене – 70 гр

Спосіб приготування

1.Жовтки перемішати вінчиком, додати цукор і знову перемішати.

Універсальний заварний крем для різних десертів: покроковий рецепт

2. Додати просіяні борошно та крохмаль. В процесі перемішування додати 50-60мл молока із загальної кількості. Усе ретельно вимішати.

3. Молоко нагріти, але не дати закипіти. Орієнтовно до 80 градусів.

Універсальний заварний крем для різних десертів: покроковий рецепт

4. У три рази, порціями, додати до яєчної маси перемішуючи вінчиком. Масу відправити у каструлю з товстим дном.

5. Варити крем на мінімальному вогні до тих пір, доки він не стане густий і тягучий.

Універсальний заварний крем для різних десертів: покроковий рецепт

6. В процесі варіння, крем постійно помішуємо вінчиком. Далі переливаємо крем в окрему ємкість і закриваємо харчовою плівкою. Даємо охолонути при кімнатній температурі.

На OBOZ.UA є й інші рецепти кремів:

  • Крем для бісквіта
  • Білковий крем
  • Масляний крем
Джерело матеріала
loader
loader