"Укргідроенерго" очікує кредит від ЄБРР та Італії для відновлення двох ГЕС
"Укргідроенерго" очікує кредит від ЄБРР та Італії для відновлення двох ГЕС

"Укргідроенерго" очікує кредит від ЄБРР та Італії для відновлення двох ГЕС

Компанія "Укргідроенерго" готується до використання 200 млн євро, надходження яких очікують у рамках кредитної угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) й урядом Італії.

Про це повідомила пресслужба компанії за результатами зустрічі її гендиректора Ігоря Сироти з послом Італії в Україні Карло Формоза.

"Головною темою зустрічі стало обговорення підтримки італійською стороною відновлення української гідроенергетики в рамках кредитної угоди між ЄБРР й урядом Італії, що передбачає виділення EUR200 млн для відновлення ГЕС "Укргідроенерго", пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів", - йдеться в повідомленні на сайті компанії в понеділок.

Зазначено, що Карло Формоза підтвердив готовність Італії надати фінансову підтримку пошкодженим українським ГЕС і ГАЕС.

"Ми розуміємо важливість цієї інфраструктури для України й вражені героїзмом українських енергетиків, які продовжують працювати в умовах надзвичайних викликів. Ми будемо активно сприяти реалізації проєктів з відновлення", - наголосив посол Італії.

За словами Сироти, відновлення знищеної інфраструктури критично важливе для забезпечення енергетичної безпеки України.

"Ми цінуємо підтримку країн, які нам допомагають у такі складні часи", - наголосив голова "Укргідроенерго".

Компанія зазначає, що сторони підтвердили своє прагнення до посилення співпраці й визначили пріоритетні напрями для спільних енергетичних проєктів.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader