Стало відомо, як змусити помідори почервоніти
Стало відомо, як змусити помідори почервоніти

Стало відомо, як змусити помідори почервоніти

Помідори дозрівають приблизно на 40-55 день після початку цвітіння. Однак, термін їх дозрівання залежать від сорту, а також від зовнішніх та погодних умов. Про це повідомляє Gazeta.ua, пише agronews.ua.

Навіть досвідчені садівники та городники можуть зіштовхнутися із проблемою, коли томати перестають дозрівати. Можна використати лайфхак від досвідчених городників, щоб допомогти помідорам дозріти.

Для томатів, що ростуть у відкритому ґрунті, ефективним буде метод проколювання. Потрібно взяти тонку дерев’яну шпажку або зубочистку і обережно проколоти томат біля плодоніжки 2-3 рази. Прокол має бути поздовжнім і наскрізним.

Проколювання запустить процес дозрівання. Помідори після цього почервоніють природним чином. Але потрібно мати на увазі, що такі помідори довго не зберігаються і краще їх використовувати в першу чергу.

Схожим чином подіє на томати надрізання стебла. Чистим гострим ножем зробіть розріз ствола на висоті 10 сантиметрів від землі та вставте у розріз зубочистку. Це уповільнить рух соків по стеблу, зате всі сили рослини будуть спрямовані на дозрівання плодів.

У теплиці прискорити дозрівання томатів можна без проколювання. Потрібно обмежити доступ свіжого повітря, щоб утворювалося більше конденсату. Для цього закрийте теплицю на добу та відкривайте її лише ввечері для провітрювання.

Прискорить дозрівання помідорів також зменшення кількості води та мінеральних добрив.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader
loader