З чим смачно заквасити баклажани: варіант сезонної закуски на всі випадки життя
З чим смачно заквасити баклажани: варіант сезонної закуски на всі випадки життя

З чим смачно заквасити баклажани: варіант сезонної закуски на всі випадки життя

Замість приготування закруток на зиму сезонні баклажани можна заквасити. Для такої закуски знадобиться соковита свіжа морква, а також багато часнику. Їсти страву можна буде вже через 3-4 дні.

Ідея приготування квашених баклажанів з морквою опублікована на сторінці фудблонерки Світлани з ніком bonitavkusnoo в Instagram. Оцет не знадобиться.

З чим смачно заквасити баклажани: варіант сезонної закуски на всі випадки життя

Інгредієнти:

  • баклажани – 2,5 кг.
  • морква – 700 г
  • соняшникова олія – 500 мл.
  • цибуля – 350 г
  • часник та сіль – за смаком
  • пучок селери

Інгредієнти для відварювання баклажанів:

  • вода – 1 літр
  • сіль – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

З чим смачно заквасити баклажани: варіант сезонної закуски на всі випадки життя

1. Баклажани почистити від хвостиків і перерізати навпіл, не дорізаючи до краю.

2. Довести воду до кипіння для подальшого відварювання баклажанів.

3. Води взяти з розрахунку 1 літр води та 1 ст.л. солі.

4. Води та солі взяти стільки, скільки необхідно.

5. У киплячу воду відправити баклажани та відварити приблизно 10 хвилин.

6. Баклажани повинні стати м’якими, щоб сірник з легкістю в них входив. Час відварювання залежить від сорту та розміру баклажанів.

7. Готові баклажани викласти на плоску поверхню, зрізом вгору.

8. На баклажани поставити обробну дошку, а потім будь-який вантаж.

9. Залишити баклажани на 1-2 години, поки вся рідина з них не вийде. Баклажани готові.

З чим смачно заквасити баклажани: варіант сезонної закуски на всі випадки життя

10. Для начинки обсмажити цибулю та моркву у всій кількості рослинної олії.

11. Обсмажити до золотистого кольору та м’якості овочів.

12. До овочів, які охолонули, додати вичавлений часник, сіль за смаком і подрібнену селеру.

13. Фарширувати баклажани отриманою масою.

З чим смачно заквасити баклажани: варіант сезонної закуски на всі випадки життя

14. Замотати баклажани ниткою і щільно утрамбувати в каструльку або будь-яку ємність.

15. Зверху баклажани накрити плоскою тарілкою, знову поставити на тарілку вантаж.

16. Через 2-3 години баклажани має покрити рослинну олію та сік.

17. Квасити баклажани 3-4 дні за кімнатної температури. Час залежить від розмірів баклажан, температури повітря у приміщенні.

З чим смачно заквасити баклажани: варіант сезонної закуски на всі випадки життя

18. Через три дні скуштувати баклажани. Якщо вам вони достатньо прокисли – можна відправити в холодильник або ще дати час кваситися.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані баклажани з гострим перцем
  • Баклажани з соєвим соусом
  • Мариновані баклажани за 5 хвилин
Джерело матеріала
loader
loader