Bloomberg: Союзники України затримують поставки систем ППО
Bloomberg: Союзники України затримують поставки систем ППО

Bloomberg: Союзники України затримують поставки систем ППО

Деякі союзники України по НАТО не виконують своїх обіцянок щодо прискорення поставок систем протиповітряної оборони та іншого військового обладнання для протистояння російській агресії. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

За словами джерел, кілька країн-членів НАТО досі не виконали зобов'язань, які вони підтвердили на саміті альянсу у Вашингтоні минулого місяця. Це включає обіцянки надіслати щонайменше п'ять додаткових далекобійних систем.

Президент України Володимир Зеленський знову закликав союзників надати термінову допомогу, оскільки українські сили здійснили несподіваний рейд на територію Росії цього місяця. Зеленський наголосив на необхідності прискорення поставок, особливо звертаючись до США, Великої Британії та Франції.

На липневому саміті НАТО США, Німеччина та Румунія пообіцяли надіслати по одній системі Patriot, а четверта має бути надана з компонентів від кількох країн. Італія зобов'язалася надати зенітно-ракетний комплекс SAMP-T.

За словами джерел, багато обіцянок НАТО навряд чи будуть виконані до осені, коли Росія, як очікується, посилить обстріли критичної інфраструктури України.

Зеленський також наполягає на тому, щоб США та деякі європейські союзники зняли обмеження на використання далекобійної зброї, аргументуючи це тим, що військовий рейд України в Курській області Росії показав ілюзорність кремлівських погроз про відплату.

Джерело матеріала
loader