Як правильно в'ялити томати: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
Як правильно в'ялити томати: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Як правильно в'ялити томати: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

В'ялені помідори – найкраще доповнення до салатів, пасти, картоплі. Загалом їх можна додавати до будь-яких страв, які ви любите. Дуже важливо – правильно підготувати помідори та правильно їх висушити.

Смачні в'ялені томати

Ектор Хіменес-Браво поділився в Instagram рецептом та порадами, як правильно готувати в'ялені томати.

Рецепт томатів

Інгредієнти :

  • Помідори чері
  • Сухий часник
  • Чебрець або інші ароматні трави
  • Оливкова олія
  • Свіжий часник
  • Сіль

Для заливання:

  • Оливкова олія
  • Кинза чи інша зелень
  • Свіжий часник
  • Сіль

Спосіб приготування:

1. Помідори розріжте навпіл і викладіть на деко, застелене фольгою.

Свіжі помідори

2. Часник очистіть, поріжте на слайси та покладіть до помідорів. Посипте ароматними травами, сухим часником, сіллю і полийте олією.

Приготування помідорів

3. Сушіть протягом 9 годин при температурі 100С на режимі верх/низ без конвекції. Періодично відкриваючи дверцята духовки, щоб вийшов конденсат.

Скільки та як сушити помідори

4. У банку викладаємо подрібнену зелень, часник та сіль, після шар готових томатів, далі додаємо спеції та заливаємо олією. Відправляємо у холодильник на декілька годин!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні помідори із солодким перцем
  • Мариновані помідори
  • Зелені помідори з коріандром
Джерело матеріала
loader
loader