Чверть уже отримала вирок: СБУ зацікавилася понад сотнею священиків УПЦ МП, — ЗМІ
Чверть уже отримала вирок: СБУ зацікавилася понад сотнею священиків УПЦ МП, — ЗМІ

Чверть уже отримала вирок: СБУ зацікавилася понад сотнею священиків УПЦ МП, — ЗМІ

За інформацією журналістів, 50 священнослужителів УПЦ (МП) уже отримали підозри.

З лютого 2022 року по теперішній час стосовно понад 100 священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) відкрито провадження. Про це пише УНН із посиланням на інформацію, надану прес-центром Служби безпеки України.

Зазначається, що з початку повномасштабної війни Росії проти України було відкрито провадження щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП). Майже 50 із них уже повідомлено про підозру, а 26 отримали судові вироки.

Нагадаємо, 19 жовтня 2023 року у Верховній Раді відбулося голосування за законопроєкт про заборону діяльності на території України релігійних організацій, пов'язаних із державою-агресором. У першому читанні документ підтримали 267 нардепів, виступили "проти" — 15, а 19 осіб відмовилися від волевиявлення.

20 серпня 2024 року за закон №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних із РФ, у другому читанні проголосували 265 народних депутатів. Проти проголосували 29 депутатів, утрималися — 4. Закон набуде чинності через 30 днів після опублікування.

Важливо Рада заборонила РПЦ в Україні: що буде з московською церквою, і як працюватиме закон

Заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін зазначив, що ухвалений у Верховній Раді закон — це тільки початок. Жорін вважає, що за законодавчим рішенням про заборону РПЦ одразу мають розпочатися суди над "агентами-псевдосвящениками" і пропагандистами московської церкви та політиками, які її захищають.

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader