Свіжі, консервовані або заморожені вишні можна використати для приготування смачного пирога. Такі ягоди чудово поєднуються з шоколадним, а також вершковим шарами. Ви приготуєте таку випічку дуже швидко.
Ідея приготування шоколадно-вершкового пирога з вишнями опублікована на сторінці фудблогерки Валерії з ніком valeriia.cooking в Instgram. Десерт виходить в міру солодким.
Інгредієнти для шоколадного шару:
- темний/молочний шоколад – 180 г
- вершкове масло – 100 г
- яйця – 3 шт.
- цукор – 150 г
- ванільний цукор – 12 г
- сіль – дрібка
- борошно – 3 ст.л.
- какао – 2 ст.л
Інгредієнти для вершкового шару:
- вершковий сир – 200 г
- цукор – 60 г
- яйце – 1 шт.
- вишні – 200 г
Спосіб приготування:
1. Розтопити одночасно шоколад з вершковим маслом.
2. Додати яйця, цукор, сіль.
3. Перемішати і додати борошно та какао. Все перемішати.
4. Вилити у форму.
5. Для вершкового шару все змішати і вилити на шоколадний шар.
6. Змішати злегка з шоколадною масою і зверху викласти вишні (завчасно розморозити і прибрати зайву рідину).
7. Випікати 35-50 хвилин за температури 180 градусів. У готового пирога зверху має бути скоринка, а всередині вологий.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Лафутіні з вишнями
- Пиріг з вишнями та горіхами
- Вареники з вишнями на парі