Росіяни знищують Асканію-Нову, заповідника більше немає, - Прокудін
Росіяни знищують Асканію-Нову, заповідника більше немає, - Прокудін

Росіяни знищують Асканію-Нову, заповідника більше немає, - Прокудін

Росіяни майже повністю знищили та розікрали тимчасово окупований відомий заповідник Асканія-Нова. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Він наголосив, що Україна буде ще довго відчувати на собі наслідки дій ворога. Так, на Херсонщині після підриву Каховської ГЕС  немає зрошення, «сохне область там, куди не попадає вода від водосховища».

 - Зверху Каховської ГЕС верба виросла на більше ніж чотири метри. Там дійсно ліс величезний, все росте, екологи кажуть і хлопають в долоні, що це класно. Але для економіки області це не дуже класно, що та кількість зрошення, яка була, впала до нуля. І особливо зараз страждає Лівобережжя, - зазначив Прокудін.

Він додав, що через підрив ГЕС заповідники були затоплені і Україна втратила «купу всього». Щодо заповідника Асканія-Нова голова ОВА наголосив, що росіяни руйнують його.

–Вони його знищують. Останнє, що я чув – вони вивозять тварин до Криму і до Росії. Тобто можна сказати, що заповідника більше немає. Пограбували вони його капітально, - підсумував Прокудін.

Асканія-Нова знаходиться в окупації з першого дня російського вторгнення в Україну. 11 липня 2022 року росіяни призначили свого "директора". У відповідь поліція розпочала кримінальне розслідування за статтею, пов'язаною з порушенням законів та звичаїв війни.

  • 29 червня стало відомо, що російські окупанти масово вивозять тварин із заповідника "Асканія-Нова" на територію тимчасово окупованого Криму та Росії. 
  • 5 грудня 2023 року з "Асканії-Нової" росіяни вивезли представників червонокнижних та зникаючих видів тварин. 
Джерело матеріала
loader
loader