Провідний китайський виробник мікросхем подав до суду на Пентагон
Провідний китайський виробник мікросхем подав до суду на Пентагон

Провідний китайський виробник мікросхем подав до суду на Пентагон

Один із найвідоміших китайських виробників мікросхем подає до суду на Пентагон за зв’язок його з Народно-визвольною армією, намагаючись вийти з чорного списку, який забороняє співпрацювати з американськими фірмами.

Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc. стверджувала, що оборонне відомство завдало шкоди бізнесу та репутації компанії, додавши шанхайську компанію до так званого списку 1260H фірм, пов’язаних із китайською армією. Представники Пентагону витратили місяці, щоб відповісти на запит про додаткову інформацію, а потім обґрунтували своє рішення доказами нагороди від Міністерства промисловості та інформаційних технологій Китаю, йдеться в позові AMEC .

AMEC стає останньою китайською компанією, яка намагається скасувати їхнє додавання до чорного списку , призначеного для захисту США від загроз національній безпеці. Компанія вважається одним із провідних постачальників у країні обладнання, критично важливого для виробництва напівпровідників, що є ключовим компонентом амбіцій Пекіна піднятися по геополітичних і технологічних сходах.

В останні роки уряд США дедалі більше стурбований тим, що він називає китайською стратегією військово-цивільного синтезу, описуючи цю концепцію як звичайні цивільні компанії, які певним чином допомагають Народно-визвольній армії. Це занепокоєння зосереджується, зокрема, на технологічних чемпіонах країни.

AMEC конкурує з провідними американськими фірмами, включаючи Applied Materials Inc. і Lam Research Corp. У своєму останньому річному звіті китайська компанія заявила, що деякі з її машин зараз використовуються для виготовлення чіпів настільки передових, як 5-нанометрів, або технології, що відстають лише на одне покоління. найсучасніший.

Китайська компанія постачає виробничий партнер Huawei Technologies Co. Semiconductor Manufacturing International Corp. , шанхайський виробник мікросхем Hua Hong Semiconductor Ltd. і Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., згідно з даними ланцюжка поставок Bloomberg.

AMEC у своїй скарзі зазначив, що її керівництво переважно американське. Його засновник і голова Джеральд Їн, 1944 року народження, має ступінь доктора UCLA і раніше працював у Intel Corp. , Applied Materials і Lam, згідно з річним звітом. У річному звіті компанії за 2021 рік Інь була визначена громадянином США.

Раніше в цьому році Міністерство оборони додало AMEC до свого чорного списку разом із кількома великими китайськими технологічними компаніями, включаючи Yangtze Memory Technologies Co. і підрозділ виробника LIDAR Hesai Group. Пізніше Hesai Technology Co. подала до суду на Пентагон, хоча цього тижня Financial Times повідомила, що США розглядають можливість її видалення.

«Ми глибоко шоковані тим, що Міністерство оборони знову включило AMEC до військового списку. Таке призначення було неправильним і безпідставним», — йдеться в заяві Інь, опублікованій в офіційному акаунті компанії в WeChat. «Ми віримо, що суд винесе справедливе рішення і видасть AMEC зі списку CMC. Тим часом ми активно працюємо над підтримкою зв’язку з Міністерством оборони, щоб належним чином вирішити спір».

Поточний список Розділу 1260H включає компанії-виробники мікросхем Huawei і SMIC. У 2021 році адміністрація Байдена погодилася видалити зі списку китайського гіганта смартфонів Xiaomi Corp. після того, як суд США став на бік компанії та тимчасово призупинив заборону.

Електронний лист, надісланий до чергової частини Пентагону, не отримав відповіді після звичайних робочих годин.

Джерело матеріала
loader
loader