Хрусткі консервовані огірки з кетчупом та гірчицею в зернах: рецепт смачної закуски на зиму
Хрусткі консервовані огірки з кетчупом та гірчицею в зернах: рецепт смачної закуски на зиму

Хрусткі консервовані огірки з кетчупом та гірчицею в зернах: рецепт смачної закуски на зиму

Консервувати огірки можна з різним маринадом, але найсмачніше буде з кетчупом, гірчицею, листям ягід. Для того, щоб огірки були хрусткими, їх потрібно замочити у воді на 1 годину і готувати після.

Як смачно приготувати консервовані огірки

Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже хрустких, смачних консервованих огірків з дижонською гірчицею, кетчупом та оцтом.

Рецепт огірків

Інгредієнти:

  • огірки 600 г
  • дижонська гірчиця 2 ч.л
  • кетчуп чилі 2 ст.л
  • сіль кам'яна 0,5 ч.л
  • цукор 0,5 ч.л
  • оцет 30 мл
  • вода 240 мл
  • перець запашний 2-4 шт.
  • часник 2 зуб.
  • листя хрону, кріп

Спосіб приготування:

1. Огірки помийте, відріжте кінчики і замочіть у холодній воді за годину.

Огірки для приготування

2. Тим часом стерилізуємо банки та кришки.

3. У стерильні банки викладіть листя хрону, кріп, часник і за бажанням та наявністю листя вишні та смородини. Викладіть огірки і залийте окропом.

Як правильно готувати мариновані огірки

4. Маринад: змішайте воду, оцет, сіль, цукор, перець, кетчуп та гірчицю, добре перемішайте. Доведіть до кипіння та варіть на невеликому вогні 5 хвилин.

Маринад для огірків

5. Вилийте воду з огірків і залийте маринадом, накрийте кришками, переверніть і накрийте дуже теплим рушником до повного охолодження.

Приготування огірків у маринаді

Їсти огірки можна через 2 місяці!

Готові консервовані огірки

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані огірки "Кривава Мері"
  • Гострі квашені огірки з часником
  • Ніжинські огірки без оцту
Джерело матеріала
loader
loader