Суші-пончики: як приготувати незвичну страву зі звичних продуктів
Суші-пончики: як приготувати незвичну страву зі звичних продуктів

Суші-пончики: як приготувати незвичну страву зі звичних продуктів

Суші-пончики – це абсолютно нове бачення лінивих ролів. Тому, кожного разу, коли вам захочеться скуштувати страви японської кухні, радимо звернути увагу на цей рецепт.

Як правильно приготувати суші-пончики, в Instagram розповіла фудблогерка Валерія Велигура. Для їх приготування знадобляться звичні продукти та форма для випікання пончиків.

Суші-пончики: як приготувати незвичну страву зі звичних продуктів

Інгредієнти на 12 шт

  • Рис для суші – 150 гр
  • Вода – 165 мл
  • Норі – 3 шт

Інгредієнти для заправки

  • Рисовий\яблучний оцет – 25 мл
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Інгредієнти для начинки

  • Огірок
  • Лосось\тунець
  • Авокадо
  • Крем-сир – 150 гр
  • Кунжут – для подачі

Спосіб приготування

1. Рис ретельно промиваємо водою декілька разів до прозорої води. Заливаємо його чистою водою та доводимо до кипіння. Ставимо вогонь на мінімум і варимо 15 хвилин, не піднімаючи кришку.

Суші-пончики: як приготувати незвичну страву зі звичних продуктів

2. Вимикаємо вогонь, під кришку кладемо рушник і даємо рису постояти ще 15 хв.

3. Додаємо заправку в теплий рис та перемішуємо. Після охолодження додаємо нарізані листи норі та ще раз перемішуємо.

4. Силіконову форму для пончиків трішки змащуємо олією без запаху.

Суші-пончики: як приготувати незвичну страву зі звичних продуктів

5. Кладемо улюблену начинку,. Додаємо шар крем-сиру та доверху заповнюємо рисом з норі.

6. Обов’язково змочуємо руки водою та щільно утрамбовуємо рис.

Суші-пончики: як приготувати незвичну страву зі звичних продуктів

7. Даємо постояти 5-10 хв та знімаємо форму. Посипаємо кунжутом, подаємо з соєвим соусом.

На OBOZ.UA є й інші рецепти суші:

  • Гарячі роли
  • Філадельфія
  • Спрінг-роли
Джерело матеріала
loader
loader