Як запустити "режим Бога" на Windows 10 та 11: покрокова інструкція
Як запустити "режим Бога" на Windows 10 та 11: покрокова інструкція

Як запустити "режим Бога" на Windows 10 та 11: покрокова інструкція

Режим Бога (God Mode) в Windows 11 або Windows 10 – один із найпростіших способів отримати швидкий доступ до найпотужніших інструментів операційної системи. Ця маловідома функція містить понад 200 інструментів і налаштувань в одному місці, як свого роду віртуальну шпаргалку.

Вперше God Mode з’явився у Windows Vista. Microsoft перемістив багато параметрів панелі керування Windows у меню налаштувань, але експерти кажуть, що увімкнення God Mode – доволі корисна функція.

Які функції містяться у God Mode

Інструменти, доступні в режимі, включають додавання та видалення програм або облікових записів користувачів, роботу з розділами диска, створення точок відновлення системи або налаштування параметрів живлення.

Як активувати God Mode в Windows 10 і 11

Клацніть правою кнопкою миші порожню область робочого столу Windows і перемістіть вказівник миші вниз до пункту New у контекстному меню. У бічному меню, що відкриється, виберіть "Папка" (Choose Folder).

Виберіть нову папку на робочому столі та натисніть клавішу F2 на клавіатурі або клацніть на папку правою кнопкою миші та виберіть Перейменувати. Дайте папці таке ім’я, скопіювавши та вставивши наведений нижче текст:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Натисніть Enter на клавіатурі або клацніть подалі від папки, щоб підтвердити її нову назву. Значок папки може змінитися на значок панелі керування, хоча іноді він повертається до значка папки за замовчуванням. Двічі клацніть це, щоб увійти в режим Бога.

Або клацніть піктограму правою кнопкою миші та виберіть "Відкрити". Це також дозволить вам закріпити God Mode в меню "Швидкий доступ" у Провіднику файлів.

Як користуватися God Mode

  • Коли відкриється папка God Mode, вам буде запропоновано список із понад 200 інструментів і налаштувань Windows, упорядкованих у категорії та відсортованих за алфавітом у них.
  • Двічі клацніть запис, щоб отримати доступ до цього інструменту чи налаштування, або клацніть правою кнопкою миші та виберіть "Відкрити".
  • Для ще простішого доступу до певного інструменту чи параметра Windows клацніть його запис правою кнопкою миші та виберіть "Створити ярлик".
  • Windows попередить вас, що ви не можете створити ярлик у папці God Mode, тому виберіть "Так", щоб розмістити ярлик на робочому столі.
  • Якщо вам важко орієнтуватися в структурі категорій режиму, ви можете відобразити всі його параметри в одному алфавітному списку. Клацніть правою кнопкою миші порожню область папки та виберіть "Згрупувати за", а потім виберіть "Назва".

Видаливши God Mode, ви все одно зможете отримати індивідуальний доступ до різних параметрів режиму через панель керування в Windows.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як вимкнути автоматичне оновлення Windows 11 та чи потрібно це робити.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader