Як зробити, щоб iPhone чи смартфон на Android працював роками: прості і корисні поради
Як зробити, щоб iPhone чи смартфон на Android працював роками: прості і корисні поради

Як зробити, щоб iPhone чи смартфон на Android працював роками: прості і корисні поради

Хороші нові смартфони виходять щороку. Але оновлювати свій гаджет до свіжої новинки щоразу – це не тільки дуже дорого, але й не завжди доцільно, адже наступне покоління може лиш незначно відрізнятись від попереднього.

Саме тому експерти радять правильно дбати про свій пристрій, щоби він успішно прослужив вам до моменту, коли вийде справді якісне оновлення. Видання CNet зібрало найбільш дієві методи, які з цим допоможуть.

Встановіть всі доступні оновлення

Використання телефону, який більше не отримує оновлень безпеки, ставить ваші дані під загрозу. Тому, коли ви купуєте смартфон, перевірте, як довго виробник планує його підтримувати, та оновлюйтесь весь цей період часу. Це дасть вам краще співвідношення ціни та якості протягом усього терміну служби телефону.

Оновлення телефону до останньої версії операційної системи допоможе захистити його від хакерів і вберегти від шкідливого програмного забезпечення. Більшість пристроїв автоматично запропонують вам встановити останні оновлення. Але ви можете зробити це і самостійно, знайшовши у меню програмного забезпечення пункт "Оновлення". Зайдіть туди і перевірте, чи є доступні апдейти.

Те саме стосується і ваших програм. Їх також необхідно оновити, щоб вони залишалися сумісними з вашою версією iOS або Android. Дозвольте вашим застосункам самим оновлюватись у фоновому режимі. Або перевірте наявність таких оновлень вручну.

Використовуйте чохол

Найкраще, що ви можете зробити для свого новенького смартфону – це негайно придбати для нього чохол. Він не тільки вбереже пристрій від ударів, але й захистить від подряпин та пилу. Захисна плівка для екрану – теж чудова ідея, адже ремонт пошкоджень екрану обійдеться вам справді дорого.

Замініть застарілу батарею, а не телефон

Акумулятор вашого телефону поступово зношується, а його ємність зменшується. Це стосується всіх телефонів. Якщо ви помітили, що вас пристрій погано тримає заряд, не поспішайте купувати новий. Спробуйте замінити батарею. Цілком ймовірно, що після цього збільшиться і його загальна потужність, адже процесор теж отримає більше живлення. Ви можете віднести пристрій на обслуговування у майстерню і довіритись професіоналам, а можете знайти в інтернеті інструкцію до своєї моделі і зробити все самостійно. Але так варто чинити тільки після завершення гарантії.

Якщо ви користуєтесь телефоном вже багато років, то, швидше за все, його пам’ять забита тисячами фотографій. Також, ймовірно, у вас є безліч старих додатків та ігор, які ви завантажили, піддавшись імпульсу, а потім не стали їх використовувати. Тим часом, брак пам’яті може негативно позначитися на загальній продуктивності гаджету – йому бракуватиме простору для інсталяції оновлень. В такому разі перегляньте свої архіви, зробіть всі необхідні резервні копії і видаліть з пристрою все зайве. Якщо ви користуєтеся телефоном вже давно і він працює дуже повільно, можливо, варто зробити резервну копію всіх важливих даних і виконати повне скидання налаштувань, встановивши лише найнеобхідніше.

Почистіть порти

Елементарне очищення телефону від пилу та бруду може дати справді чудові результати. Адже накопичення всередині пристрою дрібного сміття може сильно його сповільнювати, а на додачу посилити його нагрівання. Забиватись можуть і порту. В результаті, коли ви підключаєте зарядний пристрій, він не може повністю під’єднатись, і телефон не буде заряджається належним чином. Тому час від часу акуратно вичищайте порти телефона, а також його динаміки та мікрофон за допомогою зубочистки. Також для чищення можна використовувати стиснуте повітря з балончика. 

Джерело матеріала
loader
loader