Українському прикордоннику світить в'язниця: поліція затримала його на "гарячому"
Українському прикордоннику світить в'язниця: поліція затримала його на "гарячому"

Українському прикордоннику світить в'язниця: поліція затримала його на "гарячому"

За процесуального керівництва Львівської спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру прикордоннику - викладачу навчального центру Державної прикордонної служби України. Подробиці повідомили у ДБР.

За даними слідства, 21-річний підозрюваний запропонував військовозобов'язаному організувати виїзд за кордон, незважаючи на заборони і обмеження, що діють під час воєнного стану.

Підозрюваний не розголосив подробиць схеми, але повідомив «клієнту» прибути до прикордонного населеного пункту на Закарпатті в узгоджений час та чекати подальших інструкцій. Вартість його «послуг» становила 21 000 євро.

За планом, клієнт повинен був самостійно добратися до міста Чоп на Закарпатті, звідки, поки не встановлені супроводжуючі, мали переправити його в пішому порядку поза межами пунктів пропуску. Викладач порадив чоловікові взяти з собою придатні для походів одяг та взуття.

Передачу грошей призначив 11 серпня поблизу автовокзалу у Львові. Забрати кошти попросив свого знайомого, який не був обізнаний зі злочинною схемою. Після отримання коштів від посередника його затримали правоохоронці.

Після отримання всієї суми неправомірної вигоди підозрюваного затримали відповідно до ст. 208 КПК України. Наразі прикордоннику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Останні новини України:

Теги за темою
Корупція хабар
Джерело матеріала
loader