З секретним інгредієнтом: рецепт кабачкової ікри від переможниці "Мастер Шеф" Глінської
З секретним інгредієнтом: рецепт кабачкової ікри від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

З секретним інгредієнтом: рецепт кабачкової ікри від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Єлизавета Глінська, яка була переможницею одного з сезонів і суддею кулінарного шоу "Мастер Шеф", поділилася рецептом найсмачнішої кабачкової ікри.

Для приготування кабачкової ікри "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере:

  • кабачки - 1,5 кг
  • цибуля - 400 г
  • перець болгарський - 400 г
  • помідори - 400 г
  • морква - 300 г
  • гриби (печериці, гливи або еринги) - 200 г
  • часник - за смаком
  • перець чилі - за смаком
  • олія - 30 г
  • сіль - за смаком
  • кріп - за бажанням

Спочатку треба підготувати овочі. Кабачки, моркву, болгарський перець, цибулю та гриби "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає дрібними кубиками. З перцю чилі видаляємо насіння й дрібно нарізаємо. Часник вичавлюємо через прес.

Помідори бланшуємо: робимо надрізи хрест-навхрест, заливаємо окропом на одну хвилину, а потім заливаємо на кілька хвилин холодною водою. Чистимо помідори від шкірки й також нарізаємо їх дрібними кубиками.

На дно великої каструлі наливаємо олію, викладаємо нарізані кабачки, цибулю, перець болгарський та чилі, моркву, помідори, гриби та часник. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська додає сіль за смаком, вливає 100 г води, ставить овочі на середній вогонь та тушкує протягом 1-1,5 години, періодично помішуючи.

У кінці "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська додає до кабачкової ікри дрібно нарізаний кріп, за необхідності ще підсолює та прибирає каструлю з вогню.

Готову кабачкову ікру лишаємо охолоджуватися. Якщо хочете, щоб в ікрі відчувалися часточки овочів, то лишайте так, а якщо хочете ідеально ніжної консистенції, то можна перебити все блендером до однорідності.

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader