Бюджетно та освіжаюче: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт домашнього квасу на простому хлібі
Бюджетно та освіжаюче: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт домашнього квасу на простому хлібі

Бюджетно та освіжаюче: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт домашнього квасу на простому хлібі

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, приготовлений із бородинського хліба простий квас, він має насичений смак та аромат. Цей простий рецепт дозволить вам приготувати смачний домашній квас без консервантів.

Інгредієнти:

  • Вода — 2 л
  • Бородінський хліб - 400 г
  • Мед (або цукор) – 3 ст. л.
  • Родзинки - 20-30 шт.

Приготування:

Наріжте бородинський хліб на невеликі шматочки та підсушіть їх у духовці до темного кольору, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

У глибокому посуді або банці налийте 2 літри води. Додайте до неї підсушені хлібні шматочки та мед (або цукор). Переконайтеся, що банку не заповнено догори, залиште трохи вільного місця.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, накрийте ємність марлею або кришкою та залиште її в теплому місці для бродіння на 24 години. Цей час необхідний для того, щоб закваска почала активне бродіння.

Через добу додайте в банку родзинки, він дасть солодощі напою. Знову накрийте банку марлею і залиште на 24 години.

Після закінчення другого періоду бродіння процідіть квас через марлю або сито, щоб видалити хлібні шматочки та родзинки. Перелийте готовий квас у пляшки або глечик і охолодіть перед подачею. Квас можна зберігати у холодильнику до тижня, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader