Англійська Прем’єр-ліга замінить систему VAR на iPhone 14 у новому сезоні
Англійська Прем’єр-ліга замінить систему VAR на iPhone 14 у новому сезоні

Англійська Прем’єр-ліга замінить систему VAR на iPhone 14 у новому сезоні

Англійська Прем’єр-ліга замінить систему VAR на iPhone 14 у новому сезоні - Фото 1

Футбольний Чемпіонат Англії у новому сезоні відмовиться від суперечливої системи VAR Offside на користь десятка iPhone.

Нову систему відеоасистента арбітра під умовною назвою «Dragon» розробила Genius Sports і її дочірня компанія Second Spectrum, відома співпрацею щодо відеовідстеження з NBA. Система базуватиметься на десятках iPhone 14, які зніматимуть відео з високою частотою кадрів під різними кутами, а спеціальне програмне забезпечення машинного інтелекту його аналізуватиме.

  • У 1883 році у футболі запровадили правило офсайду, яке, здається, лише збільшило кількість суперечливих моментів під час матчу. Іноді, навіть із десятком камер важко розібратись, чи був гравець у положенні поза грою, тож до суддівства почали залучати більш просунуті системи — перші, напівавтоматичні, запрацювали на Чемпіонаті світу з футболу 2022 року та Євро-2024. Вони використовували до 15 камер і датчик усередині м’яча, щоб відстежувати кілька десятків точок тіла кожного гравця, але ідеально фіксувати моменти так і не змогли. 

За словами Genius, їхня нова система «Dragon» початково використовуватиме принаймні 28 камер iPhone 14 і новіших на кожному стадіоні Прем’єр-ліги, які потенційно зможуть постійно відстежувати від 7000 до 10 000 точок тіла гравців.

Англійська Прем'єр-ліга замінить систему VAR на iPhone 14 у новому сезоні
Фото: Genius Sports

Смартфони розмістять в індивідуальних водонепроникних футлярах з вентиляторами, під’єднаними до джерела живлення. Команда розробила кріплення, які вміщують до чотирьох iPhone разом.

Більшість відео, що транслюються сьогодні, знімається зі швидкістю 50 або 60 кадрів на секунду — Dragon натомість зможе знімати до 200 кадрів на секунду. Початково система зніматиме з меншою швидкістю, однак надалі автоматично виявлятиме важливі події, що стануться за секунди, і тимчасово збільшуватиме частоту кадрів на певних камерах. 

Джерело: Wired

Англійська Прем’єр-ліга замінить систему VAR на iPhone 14 у новому сезоні - Фото 3
Теги за темою
футбол Прем'єр-ліга
Джерело матеріала
loader
loader