Смачніше, ніж м'ясо: смажена цвітна капуста у клярі для вечері
Смачніше, ніж м'ясо: смажена цвітна капуста у клярі для вечері

Смачніше, ніж м'ясо: смажена цвітна капуста у клярі для вечері

З|із| цвітної капусти можна приготувати дуже багато смачних і швидких страв, починаючи з супів, закінчуючи салатами. Ще її можна смачно посмажити у клярі.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної смаженої цвітної капусти у клярі.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • сир – 50-60 г
  • паприка – 1/2 ч. л.
  • сухарі – 30 г

Для соусу змішати за смаком:

  • сметана
  • порізаний кріп
  • вичавлений часник
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Воду закип'ятіть, додайте сіль. Викладіть розібрану на суцвіття цвітну капусту і варіть 4-5 хвилин після повторного закипання. Витягніть і дайте збігти зайвій рідині.

Варена капуста

2. Яйця збийте. В окрему миску викладіть дрібно потертий сир, додайте до сиру паприку, сухарі і перемішайте до однорідності.

Кляр для капусти

3. Шматочки капусти обмокніть спочатку у збитому яйці, потім обкатайте в панірувальну суміш.

4. Викладіть на застелене пергаментом деко. Запікайте в попередньо розігрітій до 180°С духовці до рум'яності, приблизно 15 хвилин.

Готова капуста із соусом

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Тушкована капуста з рисом та м'ясом
  • Цвітна капуста під соусом бешамель
  • Тушкована капуста з фаршем
Джерело матеріала
loader
loader