Два з п’яти аеродромів окупантів у Криму тепер непридатні завдяки ЗСУ: деталі
Два з п’яти аеродромів окупантів у Криму тепер непридатні завдяки ЗСУ: деталі

Два з п’яти аеродромів окупантів у Криму тепер непридатні завдяки ЗСУ: деталі

Два з п’яти аеродромів росіян у тимчасово окупованому Кримустали непридатними через атаки Збройних сил України. Російські летовища більше не мають того навантаження, яке в них було на початку повномасштабного вторгнення.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Військово-Морських Сил ЗСУ Дмитро Плетенчук. Він зазначив, що на півострові багато подібних об'єктів, які можна було б залучити, однак росіяни не хочуть цього робити з якихось причин.

"По факту використовують ці, і ви бачите, що передислокувати авіацію кудись на материкову частину так званої Російської Федерації вони теж не хочуть. Імовірніше за все, з якихось тактичних міркувань, тому продовжують використовувати саме кримські аеродроми", – зазначив Плетенчук.

Нагадаємо, 9 серпня вибухирозбудили російських окупантів в українському Криму. Загарбники стверджують, що це їхня ППО відбивала атаку дронів і ракет "Нептун". Найгучніше було в районі аеродрому "Бельбек" на північному заході Севастополя.

Після цього в пропагандистських кримських пабліках стали писати, що над "Бельбеком" піднімається стовп чорного диму й у прибережній зоні відчувається дуже сильний запах гару.

Як повідомляв OBOZ.UA, 6 серпня спалахнула пожежа, було чутно вторинну детонацію. Попередньо, НП сталася на складах боєприпасів у районі аеродрому "Октябрське".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader