Тертий яблучний пиріг: рецепт найбюджетнішого та найсмачнішого десерту
Тертий яблучний пиріг: рецепт найбюджетнішого та найсмачнішого десерту

Тертий яблучний пиріг: рецепт найбюджетнішого та найсмачнішого десерту

Найпростіший, бюджетний і найголовніше – найпростіший у приготуванні пиріг – саме тертий. Для приготування якого потрібно лише холодне вершкове масло, борошно, яйця і для начинки варення, ягоди або фрукти.

Смачний яблучний пиріг

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, хрусткого та швидкого у приготуванні тертого пирога з яблуками.

Рецепт пирога

Інгредієнти:

  • яблука – 5 шт.
  • крохмаль – 1-2 ст.л. (залежить від соковитості яблук)
  • сік шматочка лимона
  • борошно – 220 г
  • масло вершкове – 140 г
  • яйце – 1 шт.
  • розпушувач – 1/3 ч.л.
  • цукор – 1/3 склянки (приблизно 50-60 гр)
  • сіль – дрібка

Спосіб приготування:

1. Для тіста: у мисці змішайте борошно та розпушувач. Додайте в нього цукор, сіль і все добре перемішайте. Нарізане холодне маслло кидаємо в борошно і перетираємо все це в крихту.

2. Далі додаємо яйце і замішуємо тісто. 2/3 тіста розподіляємо за формою, застеленою пергаментом. Робимо основу та бортики. Ставимо його так у морозилку на 20 хвилин. Решту тіста також підморожуємо.

3. Через 20 хвилин перекладаємо основу в духовку, нагріту до 170 ° і випікаємо приблизно 20-30 хвилин.

Скільки готувати пиріг

4. Для начинки: очищені яблука крупно нарізаємо, полийте лимонним соком, присипте крохмалем і за бажанням цукром.

Яблука для пироги

5. Викладіть яблука на запечене тісті у формі та залишки тіста натріть на велику тертку поверх яблук.

Приготування пирога

Випікайте приблизно 40 хвилин при 180°С.

Готовий пиріг

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пиріг з варенням до чаю
  • Пісний пиріг з вишнею
  • Яблучний пиріг на кефірі з манкою
Джерело матеріала
loader
loader