Смачний та корисний рататуй з сезонних овочів: рецепт від Лізи Глінської
Смачний та корисний рататуй з сезонних овочів: рецепт від Лізи Глінської

Смачний та корисний рататуй з сезонних овочів: рецепт від Лізи Глінської

Наразі триває сезон свіжих овочів, тому слід додавати їх до раціону у максимальній кількості. З них можна готувати різноманітні салати, супи та запіканки. Найпопулярнішою у всьому світі овочевою запіканкою вважається рататуй. Це не тільки дуже смачна, але й надзвичайно красива страва, що прикрасить будь-який стіл.

Як правильно готувати рататуй, в Instagram розповіла фудблогерка Ліза Глінська. Виявилось, що це також її улюблена овочева запіканка.

Смачний та корисний рататуй з сезонних овочів: рецепт від Лізи Глінської

Інгредієнти на форму 22 см

  • Кабачки – 400 гр
  • Цукіні – 400 гр
  • Баклажани – 400 гр
  • Томати – 400 гр
  • Болгарський перець – 300 гр

Інгредієнти для заправки

  • Олія
  • Томати – 500 гр
  • Болгарський перець – 300 гр
  • Цибуля – 100 гр
  • Морква – 200 гр
  • Сіль
  • Чорний перець

Спосіб приготування соусу

Смачний та корисний рататуй з сезонних овочів: рецепт від Лізи Глінської

1.Нарізаємо кубиком цибулю, натираємо моркву, обсмажуємо на пательні з олією.

2. Знімаємо шкірку з томатів, нарізаємо їх дрібним кубиком, додаємо засмажку, сіль і перець.

3. Тушкуємо 10 хвилин.

4. Перець запікаємо в духовці, знімаємо шкірку, додаємо у засмажку та перебиваємо блендером.

Спосіб приготування основної страви

1. Всі овочі нарізаємо кільцями товщиною 3 мм і складаємо стопками, чергуючи кабачок, помідор, баклажан, цукіні.

2. У форму викладаємо соус, на нього по колу (спіраллю) зібрані стопочки овочів.

3. Поливаємо олією.

4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хв.

На OBOZ.UA є й інші способи приготувати рататуй:

  • Рататуй з рисом
  • Рататуй у мультиварці
  • Літній рататуй
Джерело матеріала
loader
loader