Наразі триває сезон свіжих овочів, тому слід додавати їх до раціону у максимальній кількості. З них можна готувати різноманітні салати, супи та запіканки. Найпопулярнішою у всьому світі овочевою запіканкою вважається рататуй. Це не тільки дуже смачна, але й надзвичайно красива страва, що прикрасить будь-який стіл.
Як правильно готувати рататуй, в Instagram розповіла фудблогерка Ліза Глінська. Виявилось, що це також її улюблена овочева запіканка.
Інгредієнти на форму 22 см
- Кабачки – 400 гр
- Цукіні – 400 гр
- Баклажани – 400 гр
- Томати – 400 гр
- Болгарський перець – 300 гр
Інгредієнти для заправки
- Олія
- Томати – 500 гр
- Болгарський перець – 300 гр
- Цибуля – 100 гр
- Морква – 200 гр
- Сіль
- Чорний перець
Спосіб приготування соусу
1.Нарізаємо кубиком цибулю, натираємо моркву, обсмажуємо на пательні з олією.
2. Знімаємо шкірку з томатів, нарізаємо їх дрібним кубиком, додаємо засмажку, сіль і перець.
3. Тушкуємо 10 хвилин.
4. Перець запікаємо в духовці, знімаємо шкірку, додаємо у засмажку та перебиваємо блендером.
Спосіб приготування основної страви
1. Всі овочі нарізаємо кільцями товщиною 3 мм і складаємо стопками, чергуючи кабачок, помідор, баклажан, цукіні.
2. У форму викладаємо соус, на нього по колу (спіраллю) зібрані стопочки овочів.
3. Поливаємо олією.
4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хв.
На OBOZ.UA є й інші способи приготувати рататуй:
- Рататуй з рисом
- Рататуй у мультиварці
- Літній рататуй