В Україні знову скасували відключення світла: десятки тисяч людей все одно без електрики
В Україні знову скасували відключення світла: десятки тисяч людей все одно без електрики

В Україні знову скасували відключення світла: десятки тисяч людей все одно без електрики

11 серпня в Україні застосовувати заходи обмеження споживання електроенергії не планують. Втім з низки причин понад 80 тис. українців залишилися без електроспоживання.

В "Укренерго" закликають користуватись світлом заощадливо і перенести використання енергоємних побутових приладів на денні години – з 11:00 до 15:00. "При зміні ситуації – про застосування відключень буде повідомлено додатково", – зазначили у держвідомстві.

Втім з деяких обставин – зокрема через негоду, обстріли російськими ракетами та технологічні порушення в мережі – локально світло все ж зникало, повідомили в Міністерстві енергетики. Загалом станом на ранок без напруги залишаються 80,2 тисячі абонентів у 139 населених пунктах.

Непогода

Кліматичні умови стали причиною відключення світла у чотирьох населених пунктах. Зокрема це зачепило майже 800 споживачів:

  • Київська область: після проходження грозового фронту знеструмлено 450 абонентів у 2 населених пунктах;
  • Кіровоградська область: через несприятливі погодні умови без напруги залишається 326 споживачів у 2 населених пунктах.

Обстріли

Світло зникало і через бойові дії. Через атаки з боку ворога були знеструмлені споживачі в таких регіонах:

  • Донецька область: знеструмлено 2,5 тисячі абонентів у 15 населених пунктах. Енергетики заживили 3,6 тисячі абонентів у 13 населених пунктах;
  • Запорізька область: без напруги залишаються 3,7 тисячі споживачів у 51 населеному пункті;
  • Сумська область: без електропостачання залишається 80 населених пунктів — 6,6 тисячі споживачів;
  • Харківська область: без електропостачання 40,9 тисячі абонентів;
  • Херсонська область: у місті Херсон знеструмлено 110 споживачів, загалом світла немає у понад 12 тисяч споживачів; В області після нічних обстрілів без світла понад 25 тисяч споживачів у 45 населених пунктах;
  • Чернігівська область: без електропостачання 1,4 тисячі абонентів.

Негаразди в мережі

Технологічні порушення стали причиною зреструмлення у двох регіонах. Зокрема:

  • Дніпропетровщина: світло зникло у 335 споживачів;
  • Миколаївщина: без світла 561 абонент у 5 населених пунктах.

Через масовані російські атаки на українську енергосистему було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей. Ворог продовжує обстріли енергетичної інфраструктури, щодня під обстріли потрапляють підстанції та лінії електропередачі, що призводить до обмежень у передачі електроенергії. Енергетики докладають максимум зусиль, щоб утримувати ситуацію стабільною.

Раніше OBOZ.UA писав про те, що в Україні з початком масових стабілізаційних відключень поширюють міфи про начебто експорт електроенергії в період обмежень. Такі твердження радше нагадують теорію змови, бо для цього необхідно фальсифікувати дані європейської платформи, підкупити українських чиновників, чиновників у сусідніх країнах ЄС та всіх енергетиків, причетних до імпорту та експорту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader