Гострі мариновані баклажани з пікантним соусом: рецепт смачної закуски
Гострі мариновані баклажани з пікантним соусом: рецепт смачної закуски

Гострі мариновані баклажани з пікантним соусом: рецепт смачної закуски

Якщо ви хочете приготувати смачні мариновані баклажани на зиму, додайте до них пікантний соус із солодкого та гострого перцю, з часником та цибулею.

Гострі баклажани

Редакція FoodOboz ділиться рецептом дуже смачних консервованих баклажанів із солодким та гострим перцем.

Смачні баклажани з соусом

Інгредієнти:

  • баклажани 1,5 кг
  • солодкий перець 0,5 кг
  • гострий перець 2-3шт
  • часник 100г
  • томатна паста 2-3ст.л
  • столовий оцет 9% 25г
  • цукор 80г
  • сіль 25г
  • олія 50г

Спосіб приготування:

1. Баклажани наріжте на кільця, посоліть і залийте водою, відправте під гніт.

Свіжі баклажани

2. Солодкий та гострий перець, часник подрібніть. Додайте томат, цукор, сіль, олію, оцет, перемішайте.

3. Баклажани добре відіжміть і обсмажте з обох боків.

Смажені баклажани

4. У чисті банки викладіть смажені баклажани, чергуючи з овочевою заливкою, можна пересипати зеленню.

Приготування страви

5. Поставте стерилізуватися на 20 хвилин. Добре закрийте банки після та відправте під плед до повного остигання!

Готова закуска

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані баклажани з гострим перцем
  • Перець фарширований баклажанами
  • Мариновані баклажани з часником та травами
Джерело матеріала
loader