Ліниві голубці з молодої капусти: яку крупу краще додати
Ліниві голубці з молодої капусти: яку крупу краще додати

Ліниві голубці з молодої капусти: яку крупу краще додати

Ліниві голубці готуються значно простіше класичних. Вам не доведеться довго загортати фарш у капусту, а потім все це тушкувати декілька годин. М'ясо з овочами потрібно просто поєднати, сформувати котлетки і запекти. 

Ідея приготування соковитих лінивих голубців з молодої капусти опублікована на сторінці фудблогерки Юлії з ніком yuliia masiuk в Instagram. Буде ще й дуже корисно.

Ліниві голубці з молодої капусти: яку крупу краще додати

Інгредієнти:

  • фарш – 800 г
  • рис сухий – 150 г
  • капуста молода – половина качана
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • томатна паста – 3 ст.л.
  • сметана – 500 г
  • сіль, спеції
  • масло для смаження
  • вода – 0,5 л.

Спосіб приготування:

Ліниві голубці з молодої капусти: яку крупу краще додати

1. Цибулю та моркву обсмажити на сковорідці до мʼякості, туди ж додати нашинковану капусту.

2. Тушкувати 10-15 хвилин.

3. В мисці змішати фарш, попередньо відварений рис та овочі.

Ліниві голубці з молодої капусти: яку крупу краще додати

4. Посолити та додати спеції: чорний перець, паприка та сухий часник.

5. Вимішати і сформувати голубці, викласти на деко.

Ліниві голубці з молодої капусти: яку крупу краще додати

6. Для заливки змішати томатну пасту, сметану, спеції та воду.

Ліниві голубці з молодої капусти: яку крупу краще додати

7. Перемішати і залити голубці.

8. Поставити в духовку на 40-50 хвилин.

Ліниві голубці з молодої капусти: яку крупу краще додати

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Голубці з пекінської капусти
  • Ліниві голубці в соусі
  • Голубці з молодої капусти
Джерело матеріала
loader