Культовий торт "П'яна вишня": як приготувати святковий десерт для всієї родини
Культовий торт "П'яна вишня": як приготувати святковий десерт для всієї родини

Культовий торт "П'яна вишня": як приготувати святковий десерт для всієї родини

"П'яна вишня" – смачний святковий торт, про який знає кожна господиня. Соковиті ягоди чудово поєднуються з пухким бісквітом, а також ніжним кремом. Десерт просто тане у роті.

Ідея приготування торту п'яна вишня опублікована на сторінці фудблогерки Ангеліни Зінкової (angelinazinkovaaa) в Instagram. Вишні можна замочувати в алкоголі або ні.

Культовий торт ''П'яна вишня'': як приготувати святковий десерт для всієї родини

Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 1 склянка
  • дрібка солі
  • сода – 0,5 ч.л. (погасити оцтом). Можна використати чайну ложку розпушувачу.
  • какао – 2 ст.л. з гіркою
  • борошно – 1 склянки
  • згущене молоко – 1 банка
  • масло – 250 г
  • вишні – 400-500 г (замочувати на ніч в алкоголі чи ні – вирішувати вам)

Спосіб приготування:

Культовий торт ''П'яна вишня'': як приготувати святковий десерт для всієї родини

1. Яйця збивати з цукром протягом 10 хвилин.

2. Додати сіль, соду гашену оцтом, перемішати.

3. Далі всипати какао та борошно за 2-3 прийоми (не бійтесь перемішувати тісто, воно не впаде).

Культовий торт ''П'яна вишня'': як приготувати святковий десерт для всієї родини

4. Випікати за температури 170 градусів протягом 40-45 хвилин.

5. Випечений бісквіт при натисканні повертає свою форму, я перевіряю.

6. Під час випікання утворюється округла шапка, але вкінці вона трошки падає і поверхня бісквіту виходить рівна – саме те, що нам потрібно.

Культовий торт ''П'яна вишня'': як приготувати святковий десерт для всієї родини

7. Після повного вистигання зрізати верхній шар, вийняти мʼякоть та залишити каркас торту.

Культовий торт ''П'яна вишня'': як приготувати святковий десерт для всієї родини

8. Для начинки мʼяке вершкове масло поєднати зі згущеним молоком, додати мʼякоть, вишні, можна трошки соку з вишень та перемішати.

9. Зверху полити глазур'ю та лишити на декілька годин або на ніч настоятись.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Лафутіні з вишнями
  • Пиріг з вишнями та горіхами
  • Вареники з вишнями на парі
Джерело матеріала
loader
loader