В мережі придумали мити вікна і дзеркала ополіскувачем для рота: чи може це взагалі спрацювати
В мережі придумали мити вікна і дзеркала ополіскувачем для рота: чи може це взагалі спрацювати

В мережі придумали мити вікна і дзеркала ополіскувачем для рота: чи може це взагалі спрацювати

Інтернет до країв заповнений лайфхаками на різну тему, і деякі з них можуть викликати подив. Проте, навіть серед таких можна знайти корисні корисні поради, в першу чергу для прибирання.

Так у соцмережах з’явилась рекомендація мити вікна і дзеркала ополіскувачем для рота, якщо у вас немає відповідної рідини для скла. Буцімто ополіскувач добре розчиняє забрудення, залишає скляні поверхні блискучими і не спричиняє розводів. Видання House Digest вирішило розібратись, чи справді це так.

Рекомендувати косметичний засіб почали блоги про домашнє господарство, деякі клінингові компанії і навіть окремі стоматологічні клініки. Насправді, цей метод часом рекомендують на випадок, коли у вас немає інших засобів для чищення.

Причиною такої поради може бути спирт, який міститься у деяких типах ополіскувачів. Він же є сновою багатьох рідин для миття скла. Причому йдеться не лише про етанол, але й про інші види спиртів. Так у рідинах для рота можна зустріти ізопропаноламін або ізопропиловий спирт – вони теж підходять для миття скла.

Спирт діє як розчинник, він може допомогти позбавити ваші вікна, дзеркала та інші скляні поверхні від бруду та плям. Однак неясно, як інші інгредієнти у засобі для гігієни ротової порожнини здатні вплинути на блиск. Проте можна припустити, що деякі компоненти ополіскувача здатні залишати розводи. Втім, навіть якщо ви ризикнете помити вікна засобом для рота і експеримент виявиться невдалим, все, чим ви ризикуєте – це час на перемивання скляної поверхні. Погодьтесь, такий ризик цілком допустимий.

Проте перед тим, як братись за баночку ополіскувача, все ж здійсніть декілька кроків. Спочатку перевірте, чи містить ваш засіб який-небудь спирт, так як версії без спирту можуть взагалі не працювати. Один із способів зробити це — змочити мікрофіброву серветку і додати невелику кількість ополіскувача для порожнини рота. Тепер протріть вікно, дзеркало або іншу скляну поверхню і витріть її насухо іншою ганчіркою. Щоб бути впевненими, спробуйте почати з дуже маленької плями на краю скла, щоб переконатися у відсутності негативних ефектів.

Інший метод – змішати рівні частини води та ополіскувача в пляшці з розпилювачем. Розпорошіть розчин на скло і витріть його. Для очищення екранів гаджетів нанесіть мінімальну кількість ополіскувача на тканину і ретельно протріть нею плями або відбитки пальців, а далі просто дайте їм висохнути.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як швидко та легко відмити плінтуси в домі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader