48 чоловіків намагалися перетнути кордон у кузові вантажівки, їх затримали на Одещині
48 чоловіків намагалися перетнути кордон у кузові вантажівки, їх затримали на Одещині

48 чоловіків намагалися перетнути кордон у кузові вантажівки, їх затримали на Одещині

В Одеській області, за 3 км від державного кордону, виявили вантажівку, в якій було 48 військовозобов'язаних чоловіків. Усі вони намагалися виїхати за кордон. Про це повідомляє Національна поліція.

Правоохоронці зазначають, що вартість одного місця у вантажному автомобілі становила 150 тисяч гривень. За ці гроші водій мав відвезти ухилянтів у Придністров'я. На всіх затриманих складені адмінпротоколи.

- Заблокували незаконний канал переправлення осіб, що підлягають мобілізації, оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції. Як встановили поліцейські, зловмисники підшукували "клієнтів" через створену групу в Telegram-каналі. Обіцяли охочим виїхати за межі країни організувавши для них "міграційне вікно".

З чоловіками проводили інструктаж, обговорювали спосіб оплати за надані незаконні послуги та повідомляли місце і день для майбутнього збору. Як правило, перетин кордону проходив групами у декілька десятків.

Поліцейські встановили місце та дату імовірного перетину, відтак 6 серпня спільно з прикордонниками затримали порушників. Неподалік державного кордону заблокували КАМАЗ. У кузові під тентом знаходилося 48 чоловіків з різних регіонів від 21 до 48 років.

На порушників правоохоронці склали протоколи за ч. 2 ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) та ч. 1 ст. 202 (Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду - виїзду) кодексу України про адміністративні правопорушення. Тривають подальші заходи для встановлення організаторів нелегального каналу міграції та інших причетних осіб.

48 чоловіків намагалися перетнути кордон у кузові вантажівки, їх затримали на Одещині - Фото 1
  • Наприкінці липня оперативні співробітники Чопського і Мукачівського прикордонних загонів задокументували два епізодипереправлення з України до Румунії громадян України, які підлягають мобілізації. Переправники діяли у межах Ужгородського, Мукачівського і Рахівського районів Закарпатської області. 
  • 4 липня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що останнім часом побільшало зухвалих спроб незаконно перетнути кордон групами. Порушники платять криміналітету до 20 тисяч доларів.
     
Теги за темою
поліція
Джерело матеріала
loader
loader