Найкращі пляжі Мальти: порівнюємо курорти райської країни
Найкращі пляжі Мальти: порівнюємо курорти райської країни

Найкращі пляжі Мальти: порівнюємо курорти райської країни

Мальта – райська країна, яка традиційно вважається однією з найвідвідуваніших у літній період. Які локації найчастіше обирають туристи, — читайте далі.

Загальні відомості

Країна не має сухопутних кордонів та вважається однією з найменших держав Європи. Найближчі сусіди — Італія та Туніс. Тут переважають численні кам'яні схили, а ще тут відсутні річки та озера.

Клімат середземноморський, без задушливої спеки. Температура повітря коливається від 28°C до 35°C. Сезон розпочинається у травні, а закінчується у жовтні.

Марсаскала 

Затишне містечко славиться красивими краєвидами та спокійною атмосферою. Тут не проводять жвавих та галасливих вечірок. Головний пляж — St. Thomas Bay. Тут можна зайнятися каякінгом, SUP-бордингом та підводним плаванням з аквалангом. А ще це улюблений куточок тутешніх жителів. Ввечері тут часто можна зустріти сімейні пари та компанії друзів. 

Майте на увазі, локація знаходиться далеко від туристичних місць. Тому на громадський транспорт не варто покладатися. Краще орендувати  автомобіль.

Ціни на проживання у готелях варіюються від €695 і вище, за 5 днів для 2 осіб. Апартаменти коштуватимуть від €551.

Найкращі пляжі Мальти: порівнюємо курорти райської країни

Мелліха

Курортне селище на півночі Мальти відоме своїм довгим піщаним пляжем Mellieha Bay. Тут є всі умови для сімейного відпочинку, з численними ресторанами, кафе та дитячими майданчиками​. Мандрівники зможуть зайнятися віндсерфінгом та парасейлінгом.

Рекомендуємо поїхати до затоки Гадіра, де можна з комфортом відпочити разом із малечею. Адже мілина простягається на півтора кілометра. Тут також можна орендувати шезлонг та парасольку. Якщо шукаєте тиші та усамітнення, вирушайте до бухти Імчибах. Це місце ідеально підходить для кемпінгу, барбекю та вечірок.

За 5 хвилин їзди від провінції, із Чиркевва, відправляються пороми до двох островів Мальти:

  • Гоцо. Райський куточок із добре розвиненою транспортною системою. У столиці Вікторії обов'язково відвідайте Цитадель. Вона розташовується на вершині пагорба, звідки відкривається неймовірний краєвид на околиці. На території фортеці розміщуються Кафедральний собор, музей та Стара в'язниця. Цікавий факт: у бухті Dwejra знімали відомий телесеріал "Гра престолів".
  • Коміно. Ідеальне місце для прихильників снорклінгу. Найкращий час для відпочинку — рано-вранці, до прибуття першого порому. Або пізно ввечері, коли тут не так людно. Тут можна знайти помешкання на будь-який смак. Тримісний номер класу люкс обійдеться у €770 за 5 ночей для 2 дорослих. Делюкс із видом на море коштуватиме €1,335.
Найкращі пляжі Мальти: порівнюємо курорти райської країни

Сліма 

Центр шопінгу та відпочинку на Мальті. А ще це головна житлова та торгова зони, які щільно усіяні готелями. Навіть і не віриться, що колись тут розташовувалося тихе рибальське село.

Туристичний сезон на Слімі триває цілий рік. Основний пляж у місті — Qui-Si-Sana Beach. Мандрівників він приваблює кам'янистою береговою лінією. Тут зовсім немає піску й пологого заходу у воду, але є зручні спуски. А ще тут звели численні кафе та бари, поставили шезлонги й парасольки. До речі, місцеві заклади частенько розробляють різноманітні акційні пропозиції. Наприклад, можна придбати напій та отримати закуску до нього у подарунок.

Ціни на проживання у готелях варіюються від € 575 за 5 днів для 2 осіб. У багатьох комплексах пропонують трансфер — безкоштовне таксі з аеропорту.

Найкращі пляжі Мальти: порівнюємо курорти райської країни

Буджибба 

Містечко розміщується на півночі країни та розділяє один мис разом із курортом Аура. Узбережжя переважно скелясті, пляжі знаходяться в окремих бухтах. 

Для поціновувачів дайвінгу природа тут створила ідеальні умови — кришталеву воду з багатим підводним світом. Локація чудово підійде для сімейної подорожі з дітьми, оскільки вхід у море пологий.

Майте на увазі, Буджибба просинається лише ввечері. Саме в цей час починають працювати нічні клуби та бари. Транспортна розв'язка добре розвинена, тому звідси можна дістатися автобусом до будь-якого району міста.

Апартаменти з однією спальнею обійдуться у €661 для двох за 5 днів. Покращений номер — €450.

Найкращі пляжі Мальти: порівнюємо курорти райської країни

Мальта пропонує безліч можливостей для кожного туриста. Обирайте свій відпочинок мрії та відправляйтеся у довгоочікувану відпустку.

Раніше OBOZ.UA розповідав про бюджетні пляжні курорти Європи. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader